Bermuda niet, dan Portugal voor WK; EK Valencia met goud voor Jetze en medailles Geert, Nico en Margret – WTJ 2027

ZONDAG – Geen WK voor junioren op Bermuda. Covid laat halverwege oktober nog geen grote evenementen op het eiland toe. Derhalve geen WK sprint voor alle leeftijdsgroepen, waarna op 18 oktober een zogeheten Flora Duffy-dag zou plaats hebben. Voor de junioren is het seizoen en het WK nog niet verloren, want het Portugese Quarteira neemt het over en wel op 6 en 7 november 2021. Jammer voor Flora Duffy en de organisatie, maar we hebben nog steeds te dealen met corona.

Redelijk onder controle heeft de Spaanse stad Valencia de pandemie. Derhalve kon het Europees kampioenschap triatlon wel doorgaan. Titelstrijden zijn er te over. WK’s World Triathlon en Ironman en op kortere afstanden idem dito. Ook dit weekend kan het niet op met het Italiaanse EK crossduathlon en -triathlon en op de weg het EK Valencia.

Die laatste werd bij de vrouwen gewonnen door de Zwitserse Julie Derron. Ze was daarmee 57 triatletes de baas. Zilver ging naar de Duitse Annika Koch, brons was voor de Britse Sian Rainsley. Rani Skrabanja scoorde een sterke dertiende plaats op drie minuutjes van Derron. Quinty Schoens eindigde 25e en Barbara de Koning is de nummer veertig van Europa geworden. Rani handhaafde zich in de kop van het veld en verloor relatief minder tijd bij het lopen dan in voorgaande internationale topraces.

Ook het EK paratriathlon is gaande in Valencia. Jetze Plat sloeg weer toe met goud, Geert Schipper haalde brons en Brendan Bisschoff werd achtste. Brons was er voor Margret Ijdema. In de PTS3 haalde Nico van der Burgt een tweede plaats op dit EK. Sander Koomen werd met zijn guide Davy Heijsteeg elfde. Komende dagen meer.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.