Voorbeschouwing IM 70.3 Lanzarote ; Els Visser, Diede Diederiks en Marlene de Boer.

Foto’s kunnen we nog niet plaatsen vanwege technische problemen, maar zeker wel de tekstuele inhoud.

Het wordt een zwaarbevochten zege aankomende zaterdag op Lanzarote in de IM 70.3 race. Een heel sterk bezette wedstrijd, zowel bij de mannen als ook bij de vrouwen. Maar liefst 55 Nederlanders zaterdag aan de start op Lanzarote.
Als voorbeschouwing spraken we met drie Nederlandse troeven:
Els Visser, Diede Diederiks en Marlene de Boer.

Els Visser:
Het is voor mij vooral een test, na mijn enkelbreuk vorig jaar moest ik van ver weg komen. Het is weer goed dat ik me kan meten met de andere meiden. Het lijkt een sterk veld te zijn, maar eigenlijk bestudeer ik de startlijsten nooit zo. Het is voor mij de eerste keer op Lanzarote, vrijdag vlieg ik heen en zal dan nog een verkenning van het fietsparcours doen. Ik zie deze wedstrijd als een mooie training richting de rest van mijn seizoen. Ik verwacht een achtervolging op de hele snelle zwemsters zoals Jessica Learmonth o.a. We zullen moeten kijken  of we gedurende de dag bij hen in de buurt gaan komen. Vooral ga ik weer genieten van de onderlinge battle en kijken waar ik nu sta, het is mijn eerste race van dit seizoen. In april doe ik de wedstrijden in Salou en Gran Canaria en ergens in mei/juni hoop ik weer een hele te kunnen doen ergens, waar heb ik nog geen idee van. Mijn laatste hele van immers Kona 2019.

Diede Diederiks:
Ik ben hier nu een een aantal weken op Lanzarote, dat heeft alles te maken met het feit dat ik tijdelijk geen baan heb. Daardoor kon ik mijn trainingsstage verlengen (nieuwe baan komt er aan hoor, als zelfstandig ondernemer). Het is een heel sterk veld, heeft waarschijnlijk alles te maken met het WK LD in St. George in mei, een mooie test voor velen. Voor mij ligt mijn hoofddoel dit jaar ook in St. George maar dan in oktober tijdens het WK 70.3. De omstandigheden zijn zwaar hier op Lanza op dit moment, de laatste 3 dagen was het stromachtig weer. Toen ik aanvankelijk inschreef en de startlijst op dat moment bekeek, dacht ik dat een top 10 realistisch zou zijn. Echter het startveld is inmiddels behoorlijk uitgebreid en ik zie wel waar ik eindig. Natuurlijk start ik altijd met de mentaliteit dat je wilt winnen, maar ik ben ook realistisch genoeg dat dit niet waarschijnlijk zal zijn, ik behoor niet tot de top 10 van de wereld, maar ik ga wel vol gas strijden zaterdag. Een hele goede race zou een mooi verjaardagskadootje aan mezelf kunnen zijn. Daarnaast is het toch prachtig dat ik samen met Robert dit soort avonturen mag beleven. 

Marlene de Boer:
Ik kijk enorm uit naar de wedstrijd van zaterdag. Ik heb een mooie trainingsperiode hier op Lanzarote achter de rug  en ik voel me goed. Het is een uitdagend parcours met behoorlijk wat hoogtemeters, zowel bij het fietsen, maar ook het loopparcours in zeker niet vlak. Gelukkig is de weersvoorspelling voor zaterdag beter, de afgelopen dagen was het hier windkracht 6 a 7. Gelukkig is mijn enkelblessure goed hersteld, een dag voor de Vulcanorace verzwikte ik mijn enkel. Het is ook altijd leuk om met meerdere Nederlandse vrouwen in een race aanwezig te zijn. Ik start als agegroepatlete en zal dus achter de Pro’s aan starten. In eerdere races is het me altijd gelukt een aantal van hen gedurende de wedstrijd in te halen en dat zal ik ook nu weer gaan proberen. Ik race mijn eigen race. Echt vergelijken kan je tijdens de wedstrijd dus niet, ook al vanwege de rolling start. Achteraf kan ik dan weer kijken wat je doet in zo’n startveld. Het is voor mij vooral een voorbereidingswedstrijd op het WK LD in St.George in mei.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.