Cees Snoek pakt in Haarlemmermeer tweede seizoenszege; Rosalinde Wedzinga wint bij de vrouwen – WTJ 2309

ZATERDAG – Met zo’n 700 deelnemers waren de Dutch Tri Series Haarlemmermeer kwantitatief goed bezet. Dat geeft de burger (lees: de Nederlandse organisator) weer moed. De eerste wedstrijden van het jaar troffen het immers niet. Ergo: sommige wedstrijden werden afgelast vanwege te weinig deelname. Gelukkig heeft de DTS-organisatie onder leiding van Lars Vreugdenhil een goede reputatie in ons land.

Poolse nummer twee

Prachtig zomers weer, veel deelnemers en dito toeschouwers. De HLMRMEER Tri is ook bijzonder door een stukje fietsparcours langs de Polderbaan van vliegveld Schiphol. Drie series Olympische afstand openden de dag. In de eerste was Erik Doornbos de snelste in 2.02.06. Daar gingen ze even later in serie twee overheen: Cees Snoek uit Urk was na 2.00.46 uur klaar na een fel eindsprintje met de Pool Blazej Manczak. De in Gdynia geboren sportman, studeert aan de Universiteit van Amsterdam. Van origine was hij zwemmer. Cees Snoek is aan een goed seizoen bezig. Enkele weken terug won hij ook al de triathlon van IJsselmuiden.

Erik Doornbos derde eindtijd

Bij het opmaken van de eindbalans was de snelle advocaat Erik Doornbos uit Badhoevedorp dus de nummer drie. Daarna volgden Amsterdammer Mark IJkelenstam, die tevens snelste M50 was. Wolter van Popta was na Erik de tweede master 40 en vijfde totaal. Thijs van der Zee en voormalig Hawaii-ganger Jeroen Korstanje volgden als zesde en zevende. Oud-winnaar Frans van Heteren stapte uit.

Beste vrouw was de Haarlemse Rosalinde Wedzinga, die na het zwemmen nog vier minuten achterstand had op Kim Groeneveld. De atlete uit Broek op Langedijk had op haar beurt weer ruim vier minuten voorsprong op de nummer drie Kirsty van der Geest, eveneens uit Haarlem. Inez van Hulsen volgde op een vierde plaats. Als vijfde finishte Marleen Haakma in de sfeervolle ambiance van het finishterrein. De Amsterdamse werd er tevens eerste F50 mee. Beste trio was WyDry.

KPN-strijd

Ook de KPN-titelstrijd was onderdeel van deze Dutch Tri Series. Beste onder de medewerkers van ‘Tante Pos’ was Rosalinde Wedzinga, die nog sneller was dan postbode Jos Richie. Beste post-trio was The real super advanced hypere analys. De sprint triathlon was een prooi voor Trihalis-man Jeroen Velders. De Betuwenaar kon Dennis Habers en Twan Berlijn redelijk makkelijk van zich afschudden. Een eerste triathlonzege ook voor Samantha Knijff uit Almere. Vera Paarhuis en Scott Drabbe stonden naast haar op het podium. Beste trio waren The Spin-offs.

Na een geslaagde ouverture kan het organisatieteam zich over een maandje al weer opmaken voor de tweede wedstrijd. Op 12 juin zijn de DTS in Zandvoort. Daarna volgen nog DTS Ouderkerk op 20 augustus en DTS Amsterdamse Bosbaan op 17 september. Gezellige en toch strak georganiseerde evenementen.

Punta Cana

De Canadese Dominika Jamnicky won de Midden- en Caribische Amerikaanse kampioenschappen in Punta Cana, Dominicaanse Republiek. De tweede plaats ging naar Adriana Barazza uit Mexico tevens kampioene. De derde plaats was voor de Cubaanse Leslie Amat Alvarez.

De Aziatische Spelen zijn gaande in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Aan Sunset Bay werden de triathlonwedstrijden gehouden. Goud en zilver ging bij de mannen naar de Filippijnen. Fernando Jose Casares Tan was de snelste, 2,5 minuut later gevolgd door landgenoot Andrew Remolino. De Indonesier Ronald Bintang Setiawan scoorde brons. Het succes voor de eilandenarchipel Filippijnen was compleet met de vrouwenwinst voor Marion Kim Mangrobang. Zilver ging naar de Indonesische Inge Prasetyo en brons was voor Raven Alcoseba, wederom Filippijnen. Aan de Asian Games deden ook atleten uit Cambodja, Malaysia, Singapore, Thailand en Vietnam zelf mee.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.