Els Visser in pacersteam Nicola Spirig sub 8;Team Sanders wint PTO Pro Los Angeles

MAANDAG – Vandaag maakte Nicola Spirig haar pacers/hazenteam verder bekend voor haar sub 8-wedstrijd in Dresden op 5 of 6 juni. In het selecte gezelschap prijkt de naam van Els Visser. Tussen de trainingen door spraken we Els over die bijzondere rol en kijken we met haar ook vooruit op┬á de Ironman Lanzarote aanstaande zaterdag.

“Ik train veel met Nicola en een tijdje geleden vroeg ze of ik in haar team wilde meehelpen. Nicola is voor mij een grote inspiratie en een heel leuk mens, dus ik voel me vereerd. Aanvankelijk had ik op die datum Ironman Hamburg gepland, maar die laat ik graag voor wat het is om Nicole bij te staan. Het plan is samen met de andere meiden op de fiets een tempo aan te houden van 42 a 43 kilometer per uur en op de marathon net onder de 4 min/km, naar een marathontijd van 2:45. (De hele groep pacers bestaat uit: Amelia Rose Watkinson, Angela Maurer, Els Visser, Imogen Simmonds, Joanna Patterson, Lizi Brooke, Lucy Buckingham, Luisa Baptista, Maja Neuenschwander en Melanie Maurer).

Eerst is Els toe aan haar eerste Ironman van het seizoen. Het is zelfs haar eerste volledige triathlon na de race op Hawaii 2019. Na een reeks prima halve triathlons is de Nederlandse toptriatlete toe aan haar debuut op deze Ironman-klassieker, die exact dertig jaar geleden begon met een overwinning voor Ben van Zelst. Els gaat er onbevangen heen.

,,Woensdag vertrek ik naar Lanzarote. Ik voel me heel goed en qua trainingsresultaten ben ik ook zeer tevreden, maar of dat alles zich zal vertalen in de wedstrijd is altijd maar te bezien. Vergeet ook niet dat ik in 2019 mijn laatste hele gedaan heb. En om eerlijk te zijn, ben ik op dit moment nog niet echt met de race bezig. Zoals altijd heb ik nog niet naar de startlijst gekeken. Ik ga mijn best doen en zie dit weekend wel hoe het gaat. Vanaf daar kan ik dan mijn verdere seizoen gaan indelen”.

 

Heel bijzonder, topatleten gekoppeld aan lichamelijk beperkte atleten en bekende wereldburgers in 6 teams, racend voor het goede doel. Dat gebeurde in Los Angeles in de Pro Am Tour. Nog opmerkelijker was dat er ook wel een Prorace was, echter daarvan werden slechts de beelden eerste drie finishers in beeld gebracht, de livestream werd bijna volledig besteed aan de zes teams.

Team (Heather) Jackson opende de race met het snelste zwemnummer, Chris Hammer (3voudig deelnemer aan de paralympische Spelen) nam het zwemmen voor zijn rekening, vervolgens werd Heather Jackson aangetikt voor het fietsonderdeel. Helaas sloeg mechanische pech het team Jackson ver naar achteren.
Team (Lionel) Sanders bracht met paralympische zwemster Haven Shepherd een tweede plaats na het zwemmen. Sanders vertrok op ruime achterstand, maar met een ongenaakbaar tempo wist hij de 40 kilometer fietsen af te raffelen en niemand die ook maar in zijn spoor mee kon. Met een grote voorsprong begon Paul Felder aan het looponderdeel en bracht de winst voor Team Sanders. Felder is voor ons misschien minder bekend, maar in de ultieme vechtsporten des te meer. Tweede werd Team Baekkegard (Allysa Seely, Daniel Baekkegard, Heather Fell). Fell is inmiddels triatlete, maar was voorheen actief in de Moderne Vijfkamp. Daar was ze goed in, want op de Spelen in Beijing bereikte ze zilver. Plaats drie Team Long (Emily Gray, Sam Long, Rudy Garcia-Tolson). Gray en Garcia-Tolson deden allebei al vaker mee aan de Paralympics op de onderdelen rolstoelbasketbal en zwemmen.

De Pro race bij de mannen was voor Jamie Riddle, voor Eric Lagerstr├Âm en Steve McKenna. Het podium bij de vrouwen bestond uit: 1 Vitoria Lopez, 2 Amy Sloan, 3 Amelia Watkinson.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.