Challenge Wanaka 70.3; tweede plaats voor Els Visser, DNF Lotte Wilms. Jack Moody wint de mannenrace.

VRIJDAG – De Challenge Wanaka Nieuw-Zeeland is zojuist gewonnen door Jack Moody en Grace Thek. Els Visser haalde een tweede plaats. Lotte Wilms stapte uit. De 29-jarige Nieuw-Zeelander Jack Moody moest zich jarenlang tevreden stellen met tweede en derde plaatsen. Eind vorig jaar kwam zijn doorbraak met winst op de Ironman 70.3 Taupo en nu de bevestiging op deze Challenge met wederom een zege. Challenge Wanaka, waar een paar jaar terug de hele afstand is afgehaald en de halve over gebleven, kende een select gezelschap pro’s bij de mannen en vijf bij de vrouwen. Mike Philipps werd op ruim twee minuten tweede, Sebastian Kienle bekroonde zijn start van de afscheidstoernee met brons op een krappe vijf minuten van de winnaar.

Een select veld bij de Pro-dames vandaag in Challenge Wanaka; 5 deelneemsters, maar wel met twee Nederlandse favorieten: Els Visser en Lotte Wilms.


Rebecca Clarke opende met het snelste zwemnummer, gevolgd door Lotte Wilms op 23 seconden. Els Visser 89 2:25 als vierde uit het water.

Na 33 kilometer begon de opmars van Els Visser en kwam ze op de tweede positie om vervolgens de koppositie te nemen rond de 55 kilometer. Het werd een spelletje om de koppositie met Rebecca Clarke, om en om namen de dames de koppositie. Lang kon Lotte Wilms volgen op een derde positie, echter op de doorkomst van 78 kilometer ontbrak de doorkomsttijd van Lotte. Op het moment van schrijven is de oorzaak daarvan onbekend.

Bij de start van het lopen drie vrouwen bij elkaar: Rebecca Clarke, Grace Thek en Els Visser.

Grace Thek nam in de eerste ronde van de twee de leiding, gevolgd door Els Visser en Rebecca Clarke.
Het was de 31 jarige Thek die de winst pakte voor Els Visser.

1 Grace Thek 4:32:30
2 Els Visser 4:34:59
3 Rebecca Clarke 4:40:04
Lotte Wilms DNF

De winst bij de mannen ging naar Jack Moody met een goed looponderdeel, tweede plaats voor Mike Phillips, de derde plaats voor Sebastian Kienle die bezig is met zijn laatste rondje langs de velden.
1 Jack Moody 3:58:01
2 Mike Phillips 4:00:22
3 Sebastian Kienle 4:02:57

(foto’s Challenge Family en Trikipedia.nl)

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.