Blummenfelt en co.: zoevend over Amsterdamse wegen op weg naar het Phoenix Sub-7 Project – WTJ 2321

DINSDAG – Voor de vakpers reserveerde Kristian Blummenfelt vanochtend een speciaal persmoment, dus ook wij waren in Amsterdam. De Noor is een paar dagen in Nederland met zijn team van vooral Britse hardfietsers. Op de wielerbaan van Sloten reed de formatie als een geoliede machine dik 50 in het uur over het asfalt. Op de filmpjes is goed te zien hoe snel ze reden. Op de 180 kilometer op het autocircuit in Dresden moet dus belangrijke winst geboekt worden, die Blummenfelt (en wellicht ook Alistair Brownlee) onder de magische 7 uur moet brengen. Cynici zullen zeggen dat het met triathlon weinig van doen heeft, maar ach: het houdt de gemoederen lekker bezig.

 

 

 

Van de zwemtraining in De Mirandabad hebben we geen beelden, wel verkondigde Kristian gisteren dat hij er flink wat baantjes getrokken had. De 2180 meter in 41.17 minuten. Of dat hard genoeg is….

Tot slot nog een paar speedy-filmpjes. De komende dagen is Kristian ook nog op de Amsterdamse atletiekbanen te vinden.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.