Dagboek Armand van der Smissen op World Games: hoe een groots sportevenement plots om zeep wordt geholpen – WTJ 2504

ZONDAG – Het dagboek van coach Armand van der Smissen op de World Games in Birmingham geeft een mooi inkijkje in de hele week. Hoewel we niet zo van knippen en plakken zijn, plaatsen we zijn posts hier toch onder elkaar. Meer om aan te geven hoe hoog de verwachtingen waren van een groots sportevenement en hoe het door knullig handelen van de organisatie tijdens de vrouwenrace finaal om zeep werd geholpen.

Dag 1: 1e trainingsdag na reis gister tijdens @theworldgames . Gelopen gefietst in de hitte en om de hoek Bart Swings de afvallingswedstrijd skeeleren zien winnen. Pitige sport en impressive winst. Trots om samen met @annschootuiterkamp @diede.tri @karin_nieuw @thomas_cremers @joeyvtverlaat en @daan de Groot deel.uit te maken van @theworldgamesnl

Dag 2 in Birmingham. Puntjes op i met baan of koppeltraining. @theworldgamesnl . Met @thomas_cremers @joeyvtverlaat @diede.tri en @karin_nieuw . Thanks to https://www.bhamcityschools.org/parker
Daarna nog kwalificatiegezien van ritmische gymnastiek en toegesproken door o.a. consul Atlanta. Morgen een nieuwe dag verhuis naar atletendorp
A.H. Parker Highschool for using your beautiful track. Team @triathlonnl is ready

Dag 3 in Birmingham. Fietsritje. Verhuis van hotel naar ” atletendorp” . Dank @yellow.jersey voor het vervoer. En met collega/ vriend @loichelin naar het kickboksen. Weer volle dag. Races komen dichtbij

Dag 4 @theworldgames met @theworldgamesnl . Begonnen met vroege ochtendrit met @loichelin waarin we een deel.van parkoers reden waar ik.20 jaar terug @powermanduathlon Alabama won. Daarna korfbal gezien toeristische route terug gewandeld, koelbox aangeschaft, nog even hardgelopen en met @karin_nieuw en Eef van Dongen onze orientatieloopster in dagelijkse uitzending over Wereldspelen van @yellow.jersey gezeten. Morgenvroeg 6.00 wacht de officiele parkoersverkenning.

Dag 5: Pré race day. Verkenning onder politiebegeleiding om 6 uur in de ochtend. Daarna oriënteringslopen sprint gezien met deelname @eefvdongen . Lunch rusten, sponzen kopen wat rondkijken, wat babbelen en briefing voor race morgen. Start met @annschootuiterkamp @diede.tri @karin_nieuw @joeyvtverlaat en @thomas_cremers . Vanwege hitte en protocollen is kans aanwezig dat race mannen ( 17.00 lokale tijd) wordt uitgesteld met een uur en/of een sprint wordt.

Dag 6 Worldgames. Raceday! Bedankt voor het uitwringen van jezelf @diede.tri @karin_nieuw @annschootuiterkamp @joeyvtverlaat en @thomas_cremers . De organisatie in de middag was in orde na het fiasco in de ochtend (een niet uitgezet fietsparkoers met 20 bochten dat de ochtend ervoor 1x gereden mocht worden waardoor vrijwel ieder na de kopgroep dus zonder voorrijmotor verkeerd reed). Je kan dat als positief zien maar met zo’n event lijkt het me logisch tevoren na te denken zodat het voor de vrouwen ook in orde is?

Dikke fail voor lokale organisatie en Worldtriathlon die meer dan de helft van deelnemersveld diskwalificeerde. Als Worldtriathlon net zo streng is voor haar officials als voor de atleten zien we deze mensen de eerste tijd niet meer terug bij wedstrijden. 10 landen dienden protest in met uitdrukkelijke verzoek gehoord te worden. We hebben via website van Wordtriathlon moeten lezen dat het protest is afgewezen, zonder opgaaf redenen.

Morgen (vandaag red.) positief afsluiten met teamrelay. Jammer dat Daan de Groot niet kan starten, bedankt voor jouw support vandaag.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.