Gouden mic Mike Reilly; Maya, Barbara en Richard in WTCS Cagliari; NTB-congres in maart 2023 in teken van verbinding – WTJ 2609

WOENSDAG – Als Hawaii de moeder aller triathlons is, dan is Mike Reilly de vader aller speakers. De Amerikaanse race-announcer staat aan de vooravond van zijn 33e en laatste WK  Ironman in Kailua-Kona. Hij neemt afscheid na ruim tweehonderd Ironman en Ironman 70.3-races van zijn vermaarde stemgeluid te hebben voorzien. Een afscheid wat niet ongemerkt voorbij kan gaan, daar weet ondergetekende op nationaal niveau alles van.

2022 Kona IRONMAN

Mike ‘The Voice of Ironman’ Reilly bleef zijn Amerikaanse races altijd trouw. Uitstapjes maakte hij buiten de USA naar Ierland, een enkele Britse race maar vooral naar Nieuw-Zeeland, Daar legt hij eind dit jaar definitief zijn microfoon neer. Het is deze week wel echt zijn week, want Mike liep voorop in de Parade of the Nations samen met de Ironman Hall of Famers. Dit keer waren dat Mark Allen, Bob Babbitt, Rocky Campbell, Heather Fuhr, Michellie Jones, Julie Moss, Paula Newby-Fraser, Dave Scott en Greg Welch.

Hij moet duizenden en duizenden atleten over de finishlijn gepraat hebben. Maandag is Mike al gehuldigd op de Aloha Ceremony, een dag later werd hij door collega (en vrijwel zeker opvolger aan de finishlijn) Paul Kaye verblijd met een gouden microfoon voorafgaand aan de pre-race pro briefing. Er zullen nog vele emotionele momentjes volgen Mike, reken daar maar op!

World Triathlon Series in Cagliari

Het lijkt – ook in onze berichtgeving – of de triathlon in deze oktoberdagen alleen maar draait om Ironman Hawaii. En natuurlijk, we kijken er reikhalzend naar uit. Maar er zijn meer wedstrijden. Zoals de World Triathlon Championship Series in Cagliari, Italie. Voor Nederland zou aanvankelijk een kwartet atleten uitkomen, maar de blessure na de valpartij in Toulouse verhindert Rachel Klamer mee te doen.

Maya terug van enkelblessure

Ze is wel in Cagliari, waar ze maandag samen met haar man Richard Murray heen gereden is. Hij is de enige mannelijke atleet voor TeamNL. Bij de vrouwen zien we (eindelijk) Maya Kingma weer aan het werk. Ze blesseerde zich aan haar enkel in Hamburg waar ze nog wel zesde werd. Een EK in Munchen zat er toen niet meer in. Ze heeft gezelschap in de Nederlandse ploeg van Barbara de Koning, die het in de continentale cup races goed doet.

In de tussenstand om de wereldtitel staat Maya 13e, Rachel 19e en Barbara 74e. Richard staat bij de mannen 28e. Net als in de Super League Triathlons zijn het ook in de strijd om de World Triathlon wereldtitels Georgia Taylor-Brown en Hayden Wilde, de aan de leiding staan. De titelstrijd eindigt eind november in Abu Dhabi.

Ontspannen blik van Barbara de Koning in Cagliari.

NTB Congres naar maart met nieuwe voorzitter en directeur

Tenslotte nog een bondsbericht. Het NTB-congres wordt verplaatst van 19 november naar 11 maart 2023. Bedoeling is na een online congres weer een fysieke bijeenkomst op Papendal. Het congres zal deze keer met name in het teken van verbinding staan. De bond wil leden (bestuurders, organisatoren, trainers, atleten en officials) weer in contact brengen met elkaar om ideeën te bespreken en afspraken te maken over ieders verwachtingen. Doel is met alle belanghebbenden onze sport nóg mooier en beter te maken en terug te gaan naar het niveau waar we in 2019 stonden. Een mooi streven, dunkt ons.

Er wordt teruggekeken, maar vooral ook vooruit. Het volledige programma is nog in de maak, zeker is wel dat er een tafel interview komt met de nieuwe voorzitter en de algemeen directeur. Beide functies zijn nu nog vacant.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.