Persconferentie Abu Dhabi met Jetze Plat en Hayden Wilde in de hoofdrol – WTJ 2686

WOENSDAG – De grote sterren op de persconferentie van de wereldkampioenschappen triathlon in Abu Dhabi waren vandaag Hayden Wilde en Jetze Plat. Te midden van hoogwaardigheidsbekleders (lees: sheiken) deden de Nieuw-Zeelander en Nederlander hun verhaal. Hayden is na Neom Super League Triathlon Finals in het Midden-Oosten gebleven.

Hij dankte de inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten voor de gastvrijheid de voorbije weken, terwijl hij bleef trainen op de ultieme race. Hayden kan voor het eerst in zijn loopbaan wereldkampioen worden, maar dan moet hij wel Alex Yee voorblijven. Ook Leo Bergere en Jelle Geens (vorig jaar winnaar in Abu Dhabi) staan in de steigers voor een podiumplaats.

Uit de groep paratriatleten komt als grootste naam al een paar jaar onze landgenoot Jetze Plat bovendrijven. De vijfvoudig wereldkampioen zei op de persconferentie het volgende: ,,Winning will always motivate me, and tomorrow I’ll be going for my sixth world title in triathlon. Last year I competed on the circuit and this year I will be competing on a different course, so it will be a new challenge, but I am ready for it.”

Om de tegenstand nog even op een dwaalspoor te zetten, zei Jetze ook nog dat ie marathons was gaan doen:

,,To prepare for this weekend’s race I did some crazy things. This year I competed in three marathons in the racing chair – Berlin, London, and New York, so there was a little bit of focus on the running part in the racing chair, and now I am back focused on triathlon.’’

Ook een agegrouper uit de Verenigde Arabische Emiraten, de lokale organisatoren en World Triathlon president Marisol Casado kwamen aan het woord.

WTCS Granf Final Abu Dhabi 2022 by Wagner Araujo (@wags.photo)

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.