Snel slotakkoord Youri Keulen aan 2022; Geen Team Triathlon Arnhem; Gastel breekt al door 300 inschrijvingen – WTJ 2727

MAANDAG – Klaar met terugblikken, oliebollen verwerkt en heelhuids door het vuurwerkgeweld heen gekomen? Mooi, dan breekt een nieuw jaar aan, het achtste alweer van de tweekoppige redactie Ruud en Wim. Begonnen in 2015 als 3athlon.nl (waar we een enkele keer nog wel op aangesproken worden, maar dat terzijde) en inmiddels ook al weer bijna vijf jaar Trikipedia. Dat eerste lustrum gaan we nog wel op enigerlei wijze met onze lezers vieren. Daarover later meer.

Nu even de nieuwtjes van de laatste dagen. Youri Keulen bijvoorbeeld, die de Sylvesterrun in Girona wist te winnen. Vijf kilometer hardlopen in 14.50 minuten is natuurlijk geen slecht slotakkoord aan een toch al perfect seizoen van de Limburgse Spanjaard (of Spaanse Limburger). Hij liep deze tijd op 31 december, vandaar Silvestre de Girona. Een tweede triatleet – de Belg Raf de Dobbelaere – eindigde derde in 14,58 minuten. De winst bij de vrouwen ging naar Marina Guerrero I Puidevall uit Spanje in 16.37, de Belgische Jolien Vandermoortele finishte als derde in 17.52.

Dan minder goed nieuws aan het begin van 2023, want de Team Triathlon Arnhem verdwijnt van de kalender. De organisatie stuurde ons het volgende bericht:

Lang hebben we getwijfeld. Maar uiteindelijk is de knoop door gehakt. Er komt helaas geen Team Triathlon Arnhem in 2023. Het organiseren van een wedstrijd in de bebouwde kom is duur. Gelukkig kregen we voorgaande jaren subsidie van de gemeente, maar deze is helaas weggevallen. Het is ons niet gelukt om andere inkomsten hier tegenover te stellen. Met het vragen van exorbitante inschrijfgelden jagen we alle deelnemers ook weg. Het verschil tussen onze inkomsten en uitgaven is hiermee te groot geworden, waardoor er komend jaar geen wedstrijd kan worden georganiseerd. We beramen ons nog op een doorstart, al dan niet op een andere locatie. Als dat lukt dan zullen we jullie dat uiteraard laten weten. Alle vrijwilligers, deelnemers, publiek bedankt voor jullie support de afgelopen jaren en hopelijk tot snel! Groeten, de TTA-organisatie

Laten we inderdaad hopen dat overheidsinstanties (ook al is het dan gemeenschapsgeld) en vooral het bedrijfsleven blijft investeren in evenementen als de vele tri- en duathlons in ons land. Want dat voorkomt dat die organisaties de atleten zwaarder moeten gaan belasten met hogere inschrijfgelden. Het varieert natuurlijk ook of een organisatie op commerciele leest geschoeid is, veel parcoursmaatregelen moet treffen of voor een enorm vergunningtraject staat.

Vanuit mijn eigen evenement in Oud Gastel kan ik zeggen dat die meerkosten in een plattelandsgemeente als de onze meevalt en dat daarmee dus niet veel wordt doorberekend op de atleten. Neemt niet weg dat we de lat hoog leggen waar het gaat om streven naar een perfecte organisatie. Maar veel bijkomende kosten waar bijvoorbeeld in Randstedelijke organisaties mee kampen, vallen weg. We gaan er niet vanuit dat de tarieven bepalend zijn voor de keuze van een evenement komend jaar. Wel verheugt het onze wedstrijdorganisatie ’t Veerke dat we al op de derde dag van het nieuwe jaar, nadat op de jaarwisseling de inschrijving begon, de teller op ruim 300 triatleten staat. Ook goed nieuws dus voor het komende triathlonjaar 2023!

Persoonlijk blikte ik vandaag toch nog even terug, het was immers exact 6 maanden na die leuke dag in Holten. En daar kreeg ik onlangs nog een fraai magazine van met bijgaand interview.

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.