Slechte beurt Challenge San Remo: Youri Keulen staakt strijd na veel obstakels; Tri Alphen voor Pascal en Amber – WTJ 3073

ZONDAG – Geen beste wedstrijd in het Challenge-circuit. Vorig jaar viel de wedstrijd in San Remo nog in de prijzen als een van de betere organisaties, nu ging er op cruciale momenten het nodige mis. Dat hebben we niet rechtstreeks kunnen constateren, want de livestream gaf lang niet alles mee.

Wie het wel van dichtbij meemaakte was Youri Keulen. Zijn reactie op zijn socials zegt veel over de kwaliteit van deze wedstrijd vandaag. Verkeerd gestuurd worden met de Challenge-manager naast hem op de motor, niet terug kunnen op het oorspronkelijke parcours en even later nog bijna een crash met een auto op het parcours. Crashes waren er bovendien meer, want ook bij de elite triatletes kwamen enkele toppers ten val.

 

Geen beste beurt dus voor de organisatie, die steeds groter wordt qua wedstrijden. En heus: 9 van de 10 races zijn prima in orde, maar daar mogen de deelnemers van die tiende uiteraard niet de dupe van worden.

Voor Youri was het zo’n Wet van Murphy-dag. Als het dan mis gaat, gaat ook alles mis. Zijn stuur brak deels af en toen zat er maar 1 ding op. Einde oefening. In zijn woorden: Dank je wel voor dit nutteloze weekend!

Toch nog maar even de wedstrijd dan. De Duitser Maximilian Sperl won, de Fransman Simon Viain was tweede en de Belg Jonathan Wayaffe derde. Daar had o.i. Youri Keulen tussen moeten staan. Snelste vrouw was de Zuidafrikaanse Magda Nieuwoudt. Charlene Clavel uit Frankrijk volgde als tweede en de Oostenrijkse Lisa-Maria Dornauer als derde. Later meer over andere Nederlanders in deze race.

Pascal Franken en Amber van Elk winnen Alphen

In Alphen aan den Rijn ging het Nederlandse seizoen vandaag verder met de kwart triathlon. Het leverde een overwinning op voor Pascal Franken uit Oegstgeest. Hij bleef met een einditijd van 1.58.24 als enige onder de twee uur. De tweede en derde plaats gingen naar Remco Verboekend en Sander van Elk in resp. 2.00.11 en 2.00.25 uur. Daarna volgden Ralf Nieuwenhuizen en Las Heijnsdijk. Frans van Heteren was op de zesde plaats snelste master.

Winnares bij de vrouwen was Amber van Elk in 2.13.53 uur. De Utrechtse atlete werd geen seconde bedreigd door de tegenstandsters. Als tweede kwam Solange Rotelo over de finish. De in Den Haag woonachtige Argentijnse studente deed 2.22.58 uur over de drie afstanden. Brons was er voor Anouk de Jong. Snelste trio was Sportgeneeskunde Midden Nederland op overall een vijfde plaats.

Het Jeugd- en Juniorencircuit kwam in Alphen aan den Rijn ook aan zijn eind/finaledag. De winst ging naar Jippe van Drogenbroek, die Sem Lazaroms en Julian Broodman achter zich liet. De verschillen waren klein: tussen Jippe en Sem slechts 8 seconden. Julian, die na het fietsen nog aan de leiding lag, verloor bij het lopen ietwat tijd en finishte op 14 seconden van de winnaar. Bij de juniores was het Merel Veltman, die won. De Almeerse blies de tegenstand als het ware omver, want pas negen (!) minuten later volgde Lotte Frissen op een tweede plaats. Yke Spelde finishte als derde.

De jeugdcategorie had de volgende podia: Xander Boets won voor Jetze van Popta en Thijn Maas. Bij de meisjes: Loesha Loos, Zoey de Vries en Anne Freij.

Er was ook een sprint triathlon als bijnummer. Onder het heerlijke najaarszonnetje kwamen de overwinningen terecht bij Thijmen Polman en Melissa de Bruin. Lux Steijvers was de naaste concurrent van Thijmen op een tweede plaats en – terug van weg geweest – Ramon Vleerlaag scoorde een prima derde plaats. De nummers twee en drie lagen zo’n anderhalve minuut achter op Thijmen.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.