Challenge Montpellier geannuleerd: organisatie heeft nooit vergunning gekregen; deelnemers krijgen 65 procent inschrijfgeld terug – WTJ 2766

WOENSDAG – Met veel tam-tam kondigde de Challenge Family een aantal nieuwe Franse races aan. Vooral die in het mondaine Montpellier op 7 mei was wel aansprekend. Maar deze ochtend maakte de organisatie bekend dat de eerste editie van de Challenge Montpellier is geannuleerd. Sterker nog de organisatie blijkt nooit een vergunning van de regionale en lokale overheden te hebben gekregen.

Nederlandse deelnemers voelen zich gedupeerd. Babette schrijft ons: ,,De wedstrijd had ook nooit verkocht mogen worden. Alsof dat nog niet erg genoeg is, bieden zij maar een refund van 65% aan, terwijl er nooit een vergunning is geweest. Daarnaast hebben veel deelnemers (waaronder ik) al kosten gemaakt voor accomodatie die niet geannuleerd kan worden. La Chaine du Triathlon geeft aan dat de organisatie van Montpellier ook Ironman 70.3 Marrakech georganiseerd heeft, welke wedstrijd ook geannuleerd werd.”

Sinds half januari werd op geen enkele manier meer gereageerd op mails van deelnemers. Toen ontstond al het vermoeden dat er iets niet klopte. Beslissingen over het doorgaan van de race werden steeds vooruit geschoven. Naar nu blijkt heeft het stadsbestuur nooit toestemming gegeven voor de organisatie en zou ook de lokale financiering tekort schieten. Alle afspraken waren verbaal gemaakt, zonder schriftelijke garanties. Een nieuw organisatieteam zou met een alternatief parcours in allerijl nog naar een ander parcorus hebben gezocht om de haalbaarheid te bestuderen. Dat alles is dus niet gelukt, het doek valt over deze Challenge-race, die feitelijk nooit een officiele status had. Laten we hopen dat de organisatoren zich het lot van de ingeschreven atleten aantrekt en het volle inschrijfbedrag retourneren en zelfs bemiddelen bij de accommodaties.

Aan Challenge de opdracht de kreten ‘We are triathlon’ en ‘It’s all about the athletes’ nu ook waar te maken.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.