NTB-Congres gecanceld: bestuur zoekt met degenen die opgegeven waren naar een passend alternatief – WTJ 2778

MAANDAG – Dat er geen NTB-congres komt is spijtig, zeker in het licht van de contacten weer aanhalen en zorgen dat de sport weer uit het dal getrokken wordt. Misschien valt het sportief gezien allemaal nog wel mee, maar intern broeit deze veenbrand o.i. veel te lang na. Daar had een Congres verandering in kunnen brengen, meent ook het kersverse NTB-bestuur. Anderzijds snap ik de leden ook wel, die na zo’n turbulente periode liever even de kat uit de boom kijken. We hebben een jaar achter de rug waarin het een komen en gaan was van bestuurders. Mogelijk dient daar eerst enige stabiliteit in te komen, alvorens iedereen weer met elkaar rond de tafel wenst te gaan.

Hieronder de verklaring van het NTB-bestuur op het niet doorgaan van het congres. Het is ze niet ontgaan dat de tongen zich roeren.

Beste leden,

Wij hebben met veel interesse en plezier uitgekeken naar het NTB-congres van zaterdag 11 maart. Met het totaal aantal aanmeldingen dat we hebben ontvangen, zijn we tot de conclusie gekomen dat het congres op onvoldoende animo kan rekenen. Dit heeft ons doen besluiten het congres op 11 maart niet door te laten gaan.

Voor ons is het doel van dit congres geweest om ruimte te bieden aan alle liefhebbers van de sport om zich (opnieuw) te verbinden én kennis te maken met nieuwe gezichten. Daarbij hebben we een divers programma samengesteld, sprekers uitgenodigd en belangrijke thema’s op de agenda gezet. Niet alleen om vooruit te kijken, maar ook om even stil te staan bij, een in meerdere opzichten, roerige periode én elkaar weer even in de ogen aan te kijken.

De deelnemers die zich met enthousiasme voor het congres hebben aangemeld, hebben eerder persoonlijk bericht ontvangen en zijn uitgenodigd om mee te denken over een passend alternatief. Met de frisse, energieke wind die nu waait door de directie en het bestuur kijken we uit naar het leggen van de verbinding. Direct contact is daarbij voor ons van essentieel belang. Het organiseren van een congres is daartoe niet het juiste middel gebleken.

Ons ontgaat uiteraard niet dat de tongen zich wel roeren. Een deel van het geluid bereikt ons indirect en een groeiend, constructief kritisch deel steeds vaker ook direct. Met het uiten van betrokkenheid en maken van contact worden wij als sport(ers), bond en liefhebbers alleen maar sterker. Daar nodigen we een ieder dan ook van harte toe uit.

De NTB bestaat dankzij de inzet van een team van hardwerkende medewerkers, trotse sporters, ontelbare vrijwilligers en een gedreven directie. Onze dank daarvoor is onverminderd groot!

Sportieve groet,

Ellis, Cees, Natasja, Erik en Ewout
Het bestuur van de Nederlandse Triathlon Bond

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.