Chelsea Sodaro doneert prijzengeld aan Moms Demand Action na school shooting; IM Oceanside; Dossier Challenge Montpellier – WTJ 2806

DONDERDAG – Grote kampioenen hebben ook altijd wel een bijzonder verhaal. Neem Chelsea Sodaro. De Amerikaanse beviel in 2021 van een wolk van een dochter om vervolgens nog geen 18 maanden later wereldkampioen Ironman op Hawaii te worden. Daar mag zij wel (en Gustav Iden niet) haar titel komend najaar verdedigen. Dit weekend maakt ze haar rentree aan het wedstrijdfront. Wat Jan Frodeno vanwege een griep niet lukt, lukt Chelsea wel. Ze is topfit en gretig om het seizoen te beginnen.

Chelsea Sodaro doneert prijzengeld

En laten we hopen dat ze meteen wint en daarmee de grootste ruif uit de 50.000 dollar prijzenpot haalt. Waarom? Welnu Chelsea heeft haar eerste wedstrijd na Hawaii in een filmpje aangekondigd. In datzelfde filmpje vertelt ze eens te meer dat sport/triathlon de belangrijkste bijzaak in het leven is. Ze schakelt namelijk over op de zoveelste tragedie in Amerika afgelopen maandag op een school in Tennessee. Opnieuw schiet een maniak (een vrouw dit keer) een vuurwapen leeg op onschuldige mensen en kinderen. Zeven slachtoffers, waaronder drie kinderen.

Het klinkt voor ons Nederlanders ongelofelijk, maar het was reeds de 89e ‘school shooting’ dit jaar. De NEGENENTACHTIGSTE! En het jaar is nog geen drie maanden oud! President Biden riep deze week opnieuw ‘genoeg is genoeg’, maar de Republikeinen blijven dwarsliggen als strengere wapenwetgeving aan de orde komt.

Voor Chelsea is het echt genoeg. Zij schenkt 100 procent van haar prijzengeld aan Moms Demand Action, een organisatie die zich richt op de wapenindustrie als zijnde verantwoordelijk voor de vele onschuldige slachtoffers in het bijzonder schoolkinderen. Hieronder het filmpje van Chelsea, die veel meer is dan alleen maar de snelste triatlete op de Ironman.

Ook zonder Jan Frodeno blijft er nog een indrukwekkende rij pro’s over voor de 50.000 dollar pot in de Ironman 70.3 Oceanside komend weekend. De wedstrijd wordt gehouden ten noorden van San Diego en naast prijzengeld zijn er ook 80 slots (waarvan 50 voor de vrouwen!) voor het WK in Lahti Finland.

Bij de mannen noemen we als kanshebbers World Triathlon wereldkampioen Leo Bergère,  Laundry Jackson, Sam Long, Ben Kanute, Miki Taagholt, Jason West, Sam Appleton, Andy Potts, Eric Lagestrom en de Belg Bart Aernouts. Bij de vrowuen doet Chelsea Sodaro haar eerste race na de WK-winst op Hawaii, alwaar ze haar titel gaat verdedigen dit najaar. Eerst Oceanside. Ze neem het op tegen Holly Lawrence, Paula Findlay, Grace Thek (zondag nog winnares in Geelong), Maja Stage Nielsen, Danielle Lewis. Helaas geen Nederlandse pro’s.

Advocate geeft uitleg over ‘kwestie Challenge Montpellier’

Tot slot iets heel anders. Vanavond geeft advocate Joyce Pitcher via haar Socials kanalen per livestream (aanvang 21.30 uur) tekst en uitleg over het proces dat door minstens 120 triatleten is aangespannen tegen Challenge Montpellier en Challenge Family met het hoofdkantoor in Almere. Volgers kunnen vragen stellen over de procedure en Pitcher raadt elke ingeschreven triatleet aan aan te haken om de groep nog sterker te maken teneinde het betaalde inschrijfgeld geheel terug te storten op de rekening van alle gedupeerde atleten.

Voor de link; ga naar:

https://www.facebook.com/events/s/annulation-du-challenge-montpe/179828271532304/

 

Zie ook ons verhaal op 9 maart hierover.

Vorig najaar gaf gemeentebestuur Montpellier aan dat Challenge op 7 mei niet welkom was, toch gingen de inschrijvingen open – WTJ 2783

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.