Niek Heldoorn en AAE werken samen aan de Hawaii-droom; Milan Brons gaat Youri Keulen achterna in Girona – WTJ 2810

DINSDAG – Prachtig nieuws voor triatleet Niek Heldoorn. Het bedrijf AAE bv uit Helmond sluit voor onbepaalde tijd een partnerschap af met Niek. Eigenaar Manon Pijnenburg van het familiebedrijf en CEO Frank Mulders tekenden deze week het contract voor verdere samenwerking.

AAE is door William Pijnenburg opgericht in 1976 en staat voor Advanced Automated Equipment, gevestigde in Helmond. Het is een hecht familiebedrijf in grensverleggende technologie. AAE is uitgegroeid tot een geavanceerde hightech machinebouwer met een internationale reputatie. Met meer dan 400 werknemers ontwerpen en vervaardigt AAE zowel Production Automation en Advanced Systems.

 

Bij de ondertekening zei Frank Mulders erg trots te zijn op de samenwerking. ,,Vooral na het lezen van de woorden van Niek zijn wij razend enthousiast geworden naar wat de toekomst gaat brengen!” Niek deed eerder uit de doeken wat voor sportman hij is. ,,Als professionele triatleet weet ik uit eigen ervaring dat het verleggen van grenzen en het omarmen van de nieuwste technologie cruciaal is om succes te behalen.”

Goede klik

Het verklaart ook de goede klik tussen triatleet en bedrijf, zo verklaarde Frank Mulders: ,,AAE deelt deze toewijding aan innovatie en vooruitgang en werkt onvermoeibaar om technische grenzen te verleggen en hun klanten in staat te stellen de meest competitieve spelers te zijn in hun markt. Onze visie op hard werken, toewijding en het streven naar excellentie komen volledig overeen.”

Vlnr Manon Pijnenburg, Frank Mulders, Niek en Frank Heldoorn.

Niek: ,,Net als ik, zijn zij gepassioneerd over wat ze doen en toegewijd om de beste resultaten te leveren. Het is ongelofelijk motiverend en inspirerend om met een bedrijf te werken dat mijn waarden deelt, en ik kijk enorm uit om de komende jaren met hen samen te werken. Met de langdurige steun van AAE ben ik ervan overtuigd dat ik mijn prestaties verder kan verbeteren en op het hoogste niveau van triatlon kan concurreren. Hun ondersteuning stelt me in staat mezelf voor te bereiden om mijn wedstrijden naar een hoger niveau te tillen en uiteindelijk mijn kinderdroom te verwezenlijken: als professional op de Ironman van Hawaii starten.”

Hawaii is dan dit jaar nog Nice. We maken eruit op dat Niek dat ultieme doel dus voor 2024 bewaart. Hoe zijn wedstrijdprogramma er dit jaar uit zal zien, horen we binnenkort.
Girona is steeds meer the place to be: Milan Brons verhuist ook
Een tweede triatleet met grote toekomstplannen is Milan Brons. Net als eerder Youri Keulen is ook Milan neergestreken in Girona, waar hij aanvankelijk de wintermaanden zou doorbrengen, maar nu voor langere tijd samen met zijn vriendin heen trekt. Girona is in Europa the place to be geworden voor wielrenners en triatleten. Dat begon destijds met Lance Armstrong, die er een huisje kocht in het oude centrum als uitvalsbasis voor training en de Europese wedstrijden. Inmiddels zijn zo’n 75 professionele wielrenners er woonachtig. De doorbraak voor triatleten kwam er dankzij Jan Frodeno. Inmiddels telt de stad ook al bijna 30 pro’s uit de triathlonwereld. Milan was er de voorbije winters ook al regelmatig en dat is hem uitermate goed bevallen.
Dit is waarom Girona zo aantrekkelijk is:
  • Ideaal Trainingsgebied. Goed geasfalteerde wegen, weinig verkeer en alle soorten landschappen dicht bij elkaar: vlak, glooiende kustwegen, heuvels, bergen en hooggebergte. En dat wat Girona echt onderscheidt van andere Spaanse gebieden: het is bijna een doolhof van mooie rustige weggetjes. Dus veel routemogelijkheden; je kunt hier 2 weken lang elke dag een compleet andere route doen.
  • Ideaal Klimaat. Weinig regen, veel zon, warm, maar ook weer niet extreem veel temperatuurverschil met Nederland, zoals in Zuid-Spanje waar je lichaam eerst moet wennen aan het verschil. Hetzelfde klimaat als Mallorca.
  • Goedkope en Snelle Reis. Met Transavia en RyanAir vlieg je goedkoop rechtstreeks naar Girona. Ook is Girona nog goed aan te rijden vanuit Nederland (1400 km over tolwegen).
  • Cyclosportiefs / Wedstrijden. In Catalonië heb je bijna elk weekend zowel een Cyclosportief als wielerwedstrijd (voor alle categorieën). Zelfs in de winter heb je Cyclos en voor de wedstrijdwielrenner trainingswedstrijden.

Voor Milan Brons begint het seizoen op 22 april met Challenge Gran Canaria en vervolgens het WK Ibiza. Youri Keulen zette zijn seizoen al in de Clash Miami in gang. Een andere triatlete die voor de Spaanse zon kiest, lieten we onlangs al aan het woord: Claudia Striekwold keert ons koude kikkerlandje eveneens de rug toe.

Hieronder een eerder verschenen filmpje van Milans trainingen in en rond Girona.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.