Tim O’Donnell en Pamella Oliveira winnen Ironman 70.3 Lima; Jerry Kenbeek 8e in Duitse RBR – WTJ 2832

ZONDAG – De pro’s konden vandaag terecht op de Ironman 70.3 in Lima, Peru. De winst ging naar Tim O’Donnell in 3.46.11. De Amerikaanse routinier klopte de Braziliaan Igor Amorelli, die ook al weer heel wat jaartjes meedraait. Het verschil was 1.08 minuut. Brons ging naar de verrassende Amerikaan Dylan Gillespie op 3.39 minuten.

De vierde finisher was de snelste zwemmer van de dag: de Mexicaan Rodrigo Gonzalez. O’Donnell en Gillespie volgden kort daarna. Dertig kilometer fietsen verder was het Amerikaanse duo er vandoor. Amorelli volgde samen met de Chileen Martin Ulloa op 1,5 minuut. Pas in de laatste fietskilometers namen Gillespie een klein beetje afstand van zijn rivaal O’Donnell, Amorelli begon 2.20 minuut later aan de halve marathon. Daarna gaapte een groot gat naar de Chileen Munoz en Andy Potts: 7.50 minuten.

O’Donnell maakt het af

Vrij snel op de halve marathon waren de rollen omgekeerd en was O’Donnell de betere loper. Gillespie volgde na 5 km. al op een minuut, Amorelli op 2.50 min. Dit drietal ging voor de podiumplaatsen. Vanuit de achterhoede kwam opnieuw Rodrigo Gonzalez, die zijn wedstrijd verpeste tijdens het fietsen maar toch weer naar voren kwam met lopen. De Mexicaan eindigde vierde op 8,5 minuut. Andy Potts, nestor onder de pro’s was de nummer vijf en daarna volgde de Panamees Armando Abaunza en de Chileens Martin Beaza Munoz.

Braziliaanse winst bij de vrouwen met Pamella Oliveira in 4.15.35 uur. De Argentijnse Romina Biagioli deed er 8.47 minuten langer over. En Diana Castillo uit Colombia was tien minuten extra zoet met de halve triathlon. De Brazilaainse Burna Stolf en de Chileens Florencia Vasquez maakten de top vijf compleet.

Mettman duathlon: Jerry Kenbeek achtste

In de Duitse Mettman duathlon gekoppeld aan het NRW-kampioenschap behaalde Jerry Kenbeek een verdienstelijke achtste plaats. De run-bike-run werd gewonnen door de Belg Jesse van Nieuwenhuyse in 1.07.50 uur. De Duitser Lars Wenzel eindigde tweede, diens landgenoot Marvin Luhmann derde. De eindtijd van Jerry was 1.13.16. In zijn leeftijdsgroep was hij winnaar.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.