Izak Hanse vijfde in Frenchman; Ramon van der Wilde voltooit 56e hele; Morro Bay en Gjalt Panjer 3e in Kraichgau – WTJ 2866

ZATERDAG – Buiten Ironman Lanzarote was er nog een hele zaterdag. De Frenchman in het Franse Carcans. Geen enkel label, maar vlotjes 465 deelnemers trekkend. Dat noemen we nog eens ‘op eigen kracht’ werken. De Frechman staat als een huis. De winnaar is Guillaume Belgy. Deze Fransman kom je zelden in de buitenlandse races tegen, maar in eigen land is het een lastig te kloppen man op de lange afstand.

Guillaume won de race in een scherpe 8.13.18 uur. Zijn landgenoot Luc Gabison werd voor het tweede jaar tweede, nu in 8.28 uur en de derde plaats ging eveneens naar een Fransman Julien Marimoutou in 8.44 uur. Een fraaie vijfde plaats was er voor Izak Hanse, in pas zijn vierde hele triathlon.

Knappe race Izak Hanse, winst Robert Mijwaart

De triatleet uit Enschede legde de drie afstanden af in 8.48.26 uur, daarmee tweede M30. Een knappe prestatie dus van de man, die als 26e uit het water kwam, als tiende terugkeerde van het fietsparcours en uiteindelijk dus nog vijf plaatsen opschoof. Een overwinning was er ook voor ‘un Hollandais’, want Robert Mijwaart was de snelste M55er in deze wedstrijd. Ook bijzonder was de derde Nederlander aan de finish: Ramon van der Wilde, slechts acht dagen na de Trade Inn 140.6 legde hij alweer een hele af. De teller bij de man uit Vlaardingen staat nu op 56 heles. Een nationaal record.

Christel eveneens twee heles in 8 dagen

Zijn partner deed even vaak mee als Ramon, maar viel in sommige races wel uit. Neemt niet weg dat ook Christel Muis al over de veertig heles zit. Ze werd in de Franse wedstrijd 27e vrouw, net binnen de 13 uur. Daarmee was ze bijna 3 uur langzamer dan de winnares Pauline Duboc. Winnende tijd: 10.06.12 uur. Op 23 minuten van de winnares kwam een tweede Francaise binnen: Marine Dulau in 10.29 en derde werd Clarence le Gall in 10.41.41 uur. Viel Alex de Boer – 17 jaar na zijn laatste finish op Lanzarote – zaterdag met rugpijn bij het fietsen uit, samen met zijn charmante vrouw Brooke Brown bewaart hij goede herinneringen aan de Frenchman: twee keer gewonnen door Brooke immers.

ZATERDAG 20 MEI: FRENCHMAN CARCANS (FRA)
M:
5.Izak Hanse 8.48.26 (2e M30)
58.Robert Mijwaart 10.21.24 (1e M55)
134.Ramon van der Wilde 11.08.29 (26e M45)
V:
27.Christel Muis 12.58.00 (5e F40)

Morro Bay met 1 Nederlander

Een nieuwe Ironman 70.3 was die van Morro Bay, California in de USA. Meteen ook hier ruim 1800 triatleten, waarvan de winnaars enige Oosteuropese namen vertonen. De snelste was namelijk Maksim Kniazew in 4.01.41 uur, vier minunten later gevolgd door Denis Pyryev. De nummer drie was Read Ziegler. In de meltpot van USA komen allerlei soorten achternamen voor. Het drietal vooraan plaatste allemaal een Stars & Stripes achter hun namen.

Bij de vrouwen won Marissa Lovell in 4.31.37. Tweede was Kelly Barton negen minuten later en derde Kathryn Kennedy. Tegenwoordig is er geen race meer zonder Nederlanders, dus ook hier.

ZATERDAG 20 MEI: IRONMAN 70.3 MORRO BAY (USA)
M:
186.Erik Timpers 5.05.20 (13e M50)

Kraichgau Bundesliga: team Gjalt Panjer derde

Tenslotte nog naar Kraichgau, waar zondag de Ironman 70.3 plaats heeft. Inclusief trouwens Lucy Charles-Barclay! De Britse had nog twee van de 90 dagen buitenland over en die benut ze met een bliksembezoek en deelname aan Kraichgau. Zaterdag was daar ook al de Bundesliga wedstrijd. Format 2×2 in Teamverband. De winst ging zowel bij de mannen als vrouwen naar EJOT Buschhutten. Bij de mannen met Henri Schoeman/Jonas Schomburg/Vette Bergsvik Thorn/Maximilian Spel en bij de vrouwen met Zsanett Bragmayer/Annika Koch/Solveigh Lovseth/Tanja Neubert.

In het mannenveld werd Team Saar (met onder meer Tim Hellwig) tweede en Tri Post Trier met een sterke inbreng van Gjalt Panjer derde. Op de elfde plaats in deze sprint afstand was het SV Wurzburg met o.m. Joey van ’t Verlaat in de gelederen.

Bij de vrouwen werd Team Berlin (met Celine Kaiser o.a.) tweede, Tri Potsdam derde en Tri Team Luneburg met Silke de Wolde en Robin Dreyling vierde. Op de achtste plaats vonden we Tri Team Witten terug met Marit van den Berg en Jony Heerink en veertiende was SV Wurzberg met o.m. Merel Veltman.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.