Romy Spoelder negende, Donald Hillebregt zestiende in Tunesische Africa Cup triathlon – WTJ 2883

ZONDAG – Dat ook de Afrikaanse continental Cup-races steeds sterker bezet zijn, ervaarden de Nederlandse deelnemers vandaag in het Tunesische Yasmine Hammemet. Donald Hillebregt was er op een 16e plaats beste landgenoot, Hugo Jan Bosscher eindigde 18e en broer Olaf Jan Bosscher 28e. De Nederlanders zaten in het veld van 35 atleten dus niet heel ver van voren. Romy Spoelder haalde een top tien klassering: negende van de 14 deelneemsters.

De winst ging naar de Duitser Tim Hellwig, die de Afrikaanse Cup-races vaak succesvol weet af te ronden. De Duitser ging zijn landgenoot en snelste zwemmer Chris Ziehmer 16 seconden vooraf. De Est Henry Rappo eindigde derde. Ook een dubbele Duitse zege bij de vrouwen, waar Tanja Neubert won voor Finja Schierl en de Belgisch kampioene Katrien Maes.

Olaf Jan en Donald kwamen als 16e en 17e uit het water. Hugo Jan was de 23e zwemmer. Bij het fietsen sloot Hugo Jan weer aan bij de andere twee Nederlanders, maar ze maakten vergeefs jacht op de kopgroep van elf. Het verschil in T2 was een dikke minuut. Het looponderdeel ging voor de drie Nederlanders op zich niet slecht, maar veel posities opschuiven was er niet meer bij. Voor Romy was er een 9e zwem-, een 7e fiets- en een 9e looptijd. Samen goed voor positie: negen.

Port Douglas en Osaka

De Oceanische kampioenschappen waren dit Pinksterweekend in het Australische Port Douglas. Wellicht waren niet alle toppers bijeen, want er komen toch wat verrassende namen bovendrijven. De titel ging naar het Australische talent Bradley Course (junior nog), zilver was voor Oscar Dart en brons voor favoriet Luke Willian. Pas als vierde volgde de eerste Nieuw-Zeelander: Dylan McCullough.

Wel Nieuw-Zeelands succes bij de vrouwen middels Nicole van der Kaay. De Ozzies Jaz Hedgeland en Charlotte Derbyshire scoorden zilver en brons. Watertemperatuut 25 graden, buitenlucht 26 graden. Wat wil je nog meer?

De Asia Triathlon Cup Osaka was ook zaterdag. Veel deelnemers, hoofdzakelijk uit Japan. Winst voor Jumpei Furuya, tweede Robin Elg uit Hong-Kong, derde Koki Yamamoto uit Japan. Bij de vrouwen compleet Japans podium met Niina Kishimoto, Yuka Sato en Miyu Sakai.

De African Junior Cup in het Tunesische Yasmine Hammamet ging naar de Tunesiërs Dawser Rezgui en Sahar Ali.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.