Tri’s Oudenaarde; St. Laureins; Ironman Brazil; Halve tri Dijon; IM 70.3 Victoria – WTJ 2885

DINSDAG – Nog is de koek niet op uit het Pinksterweekend. Bij onze zuiderburen waren er twee wedstrijden. De Fourward Tri Vlaanderen in en rondom Oudenaarde en de T3-Series en meer in Sint Laureins.

Mario Poldervaart zevende in RBR

De Tri Vlaanderen bevat zowel een standaard afstand triathlon als een duathlon. De driekamp werd gewonnen door Devlin Derudder met achter hem Sven Vandenbroucke en Joachim Wera. 2.08.41 uur liet de winnaar op de klokken zetten. 2.24.48 was voor Lize Paridaens voldoende voor de winst. Chariel de Cock en Ellen Boudry grepen de plaatsen twee en drie. Geen Nederlanders in de triathlon, wel eentje in de duathlon. Mario Poldervaart behaalde een mooie zevende plaats. Het podium bestond uit Guust de Smul, Michiel Stockman en Vic Vandendaele. En de vrouwen dan: Sam Willems, Wazo de Rouck en Friedel Cuypers. Minder bekende namen in ons land wellicht, maar sterke run-bike-runners.

Dries Matthys wint Sint Laureins

De T3-series zijn voor de Belgen wat bij ons Eredivisie Teamcompetities is. Toch zien we lang niet altijd alle toppers bijeen in deze Belgische reeks. Vorig jaar won Menno Koolhaas nog in Sint Laureins met Dries Matthys op een tweede plaats. Zonder Menno schoof Dries een plaatsje op: winst in 1.03.53 uur. Wout Ghielens was de nummer twee en Raf de Dobbelaere drie. Twee Nederlanders kwamen voor hun Belgische teams uit. Jesse Cuijpers haalde een 14e plaats, Raoni Schrijvers een 30e positie. Bij de vrouwen won Hanelore Willen in 1.13.55. Nele Dequae en Lotte Vandekerckhove deden voor hun teams ook een stevige duit in het zakje met de plaatsen twee en drie.

In de 2e Divisie waren Toon Marien en An Traets de besten. De Zeeuw Ruben Martens finishte als 21e.

Halve Dijon met Tom Bruggeman als 17e

In Frankrijk stonden zo’n 250 atleten op Eerste Pinksterdag klaar voor de halve van Dijon. Het volledig Franse ereschavotje bestond uit Jeremy Defaye (4.07.07), Thomas Chavin en Ali Oubihi. De vrouwenzege was voor Adelaide Giardot in 4.44.14 uur. Carolone Vanderschrick en Lelie le Coquet maakten het podium ook geheel Frans. Een Nederlander aan de start, hij deed het heel goed.

ZONDAG 28 MEI: HALVE TRIATHLON DIJON (FRA)
M:
17.Tom Bruggeman 4.29.29

Argentijnse winst in Ironman Brazil

Ironman dan. Dit pinksterweekend ‘maar’ twee wedstrijden op de kalender. Los van alle kritiek waren het twee races, die toch weer meer deelnemers trokken dan in voorgaande jaren. De Ironman Florianopolis bracht 1350 triatleten op de been. Dat is lang niet elke triathlon (op 1 afstand en dan ook nog de volledige afstand) gegeven. De zege ging na elf jaar weer eens naar een Argentijn: Luciano Taccone debuteerde met een fraaie overwinning in een snelle 7.55.38 uur. Hij verhinderde dat titelverdediger Reinaldo Colucci weer zou winnen. De Braziliaan eindigde nu tweede met een tijd net boven de 8 uur: 8.00.44 uur. Brons ging naar de tweede Braziliaan Andre Lopes in 8.03.02 uur.

Oliveira superieur

Geen Nederlanders dit keer, zoals vorig jaar nog Michiel de Wilde. Wel weer de Braziliaanse Pamella Oliveira, die tien minuten onder haar toptijd van vorig jaar dook en een spectaculaire 8.44.26 uur scoorde. De 35-jarige pro-atlete uit Vila Velha had geen kind aan de tegenstandsters van wie landgenote Mariana Borges de Andrade zilver scoorde in 9.10.34 en de Amerikaanse Alex Watt brons in 9.28.43 uur.

Belgische winst in IM 70.3 Victoria

Wel Nederlanders in de Ironman 70.3 Victoria Canada, maar niet voor de hoofdprijzen. De Belg Tom de Bruyn – woonachtig in The States – was de snelste in 4.05.17 uur. Ruim drie minuten daarna tikte Maxim Mahoney uit Amerika de finishlijn aan. De Canadees Jaden Porte hield de eer voor het gastland hoog met brons. Opvallend dat ook bij de vrouwen de Canadezen naast de medailles grepen. Becca Kawaoka won in 4.28.08, Adele Likin was zes minuten later tweede en Alina Hanschke Busch derde. Alle drie vertegenwoordigden zij de Verenigde Staten van Amerika.

ZONDAG 28 MEI: IRONMAN 70.3 VICTORIA (CAN)
M:
239.Robin van den Oever 5.19.50
478.Sebastian van der Zanden 5.51.04

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.