Diede Diederiks en Polen: perfecte combinatie. Ze wint nu ook IM 70.3 Gdynia – WTJ 3009

ZONDAG – Het is een mooi rijtje: Ironman 70.3 Warschau 2021, Ironman 70.3 Poznan 2022 en vandaag Ironman 70.3 Gdynia 2023. Alle drie Poolse wedstrijden en alle drie met Diede Diederiks als winnares.

Conclusie: de wedstrijden in Polen liggen de Rotterdamse buitengewoon goed. Wat ook knap is, ze schakelt net zo makkelijk weer van offroad wedstrijden naar wegwedstrijden. Vooral de halve afstanden bevallen haar uitstekend.

Noodweer: geen zwemmen

Vandaag dus de winst in Gdynia, waar de deelnemers het wetsuit in de koffer konden laten. Noodweer boven Oost-Europa deed nu ook deze Poolse streek aan. Zwemmen was verboden, dus begon de race meteen met fietsen. Diede pakte snel de leiding en had bij het fietsen alleen nog enige concurrentie van de Deense Laura Madsen.

Met 1,5 minuut voorsprong begon ze aan het lopen, nummer drie Marta Lagownik lag toen al negen minuten achter. Zij snoepte daar dankzij een halve marathon van 1.17 nog zo’n vier minuten vanaf, pakte de tweede plaats maar Diede bleef dus buiten schot. Haar looptijd 1.21 bleef voldoende voor de eindzege. Met Gdynia heeft ze nu de drie grote Poolse wedstrijden op haar naam geschreven. Brons was er voor de Deense Laura Madsen in 3.44.19 uur, daarna kwam het grote gat op de als vierde gefinishte Valentina Dangeli: een kwartier.

Robert zesde

De feestvreugde werd nog verhoogd met de zesde plaats voor vriend/partner Robert de Korte bij de mannen. Hij finishte de bike-run in 3.19.46 uur.

Daar ging de winst naar de Duitser Wilhelm Hirsch, klaar in 3.15.06 uur. De Slowaak Strahinja Trakic eindigde tweede in 3.18.19 en de Duitser Nico Markgraf derde in 3.34.00 uur. Favorieten als Kacper Stepniak (8e) en Alessandro Degasperi (10e) kwamen er niet aan te pas.

ZONDAG 5 AUGUSTUS: IRONMAN 70.3 GDYNIA (POL)
M:
6.Robert de Korte 3.19.46
V:
1.Diede Diederiks 3.37.22

Diede Diederiks

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.