De inspanning, de verwondering, de blijdschap van Aniek Mars: ‘Trikipedia-atlete’ van afgelopen weekend – WTJ 2888

DONDERDAG – Aan het eind van elk weekend benoemen we op de redactie van Trikipedia steevast de ‘atleet van dat weekend of de afgelopen week’. Soms is dat lastig bijvoorbeeld als Lotte Wilms een Challenge-race wint terwijl Niek Heldoorn zich kwalificeert voor het WK Ironman. Op andere momenten is er wel een uitgesproken ’topprestatie’ van een Nederlandse atleet, want we zoeken het dus wel binnen onze landsgrenzen.

Dijk van een prestatie

Afgelopen weekend waren we het er unaniem over eens dat Aniek Mars de mooiste prestatie neerzette. De 18-jarige studente biomedical sciences aan de Universiteit van Maastricht en momenteel full-time trainend op het RTC Sittard waar ze woont, zette met een tweede plaats op de European Premium Junior Cup in het Poolse Olsztyn een dijk van een prestatie neer. Geboren in het Overijsselse Raalte (dorpsgenoot dus van vroegere marathoncrack Gerard Nijboer), begon ze vier jaar geleden met triathlon. Voorheen was Aniek wedstrijdzwemster. Ze begon het seizoen voorzichtig met klasseringen buiten de top twintig in Quarteira en Caorle. Ineens was daar die Poolse wedstrijd waarin alles op z’n plaats viel: zilver  achter Margareta Vrablova, die als een van Europa’s grootste talenten te boek staat. Maar wat Aniek achter zich liet, was zonder meer indrukwekkend. Het is een flauwe maar welgemeende opmerking: deze Aniek heeft heel wat in haar Mars.

Kijk mee naar de foto’s van haar race. De inspanning, de verwondering, de blijdschap. Rendez-vous op de Olympische Spelen van Los Angeles.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.