Derde plaats Marion Klein op Challenge Budva; Challenge San Remo voor Barnaby en Bilham – WTJ 2591

ZONDAG – Twee Challenge races vandaag in Zuid-Europa. De Challenge Budva in Montenegro was een kwart afstand geworden in plaats van de gebruikelijke halve. Het topveld van vorig jaar (met onder meer Ditlev, Lange, Bilham en Visser onder meer kregen de Montegrijnen nu niet bijeen. Had alles met financiën te maken. De afstand werd ingekort vanwege wegwerkzaamheden, maar dat alles werd slechts kort voor aanvang bekend gemaakt. Zaterdag was er een aquathlon, zondag de Olympische afstand. Of er daardoor veel atleten zijn afgehaakt, is onbekend. Dit jaar deden er 62 mee, tegen 112 vorig jaar. De winst ging naar de Hongaar Badar Gergo net boven de twee uur. De Montenegrijn Dusan Milosevic was de nummer twee en de Brit Sebastian Gerry werd derde op zes minuten van de winnaar.

Marion derde

Bij de vrouwen won de Duitse Sophia Stuckrad in 2.19.29 uur. De tweede plaats ging naar de Montegrijnse Jelene Tomasevic in 2.27.38 uur. En derde was – misschien verrassend – de Nederlandse Marion Klein van TC Maastricht op 13 minuten achterstand. Mooie prestatie van de Limburgse.

Challenge San Remo

Het betere startveld was dit keer te vinden in Challenge San Remo al waren er met het oog op Hawaii natuurlijk lang niet alle grote namen. De Italiaan Gregory Barnaby won de race in 4.11.59 uur. Hij leverde een spannende strijd af met de Fransman William Mennesson, die op 16 seconden tweede werd. En ook de tweede Fransman liet niet lang op zich wachten: Simon Viain, derde op 44 tellen van de winnaar. Bij de vrouwen was de Zwitserse Emma Bilham hier dus wel present. Ze won overtuigend met dik vier minuten voorsprong op twee Franse triatletes: Justine Guerard en Jeanne Collonge. Nederlandse triatleten waren niet aanwezig in het startveld dat bestond uit 191 deelnemers. Dat was bij de prijsuitreiking wel Challenge-CEO Jort Vlam.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.