Gevaarlijke fietsdrempel maakt vroegtijdig einde aan 12e Stad van de Zon Triathlon Heerhugowaard – WTJ 2905

DONDERDAG – Niet een verkeersongeval, maar een gevaarlijke drempel op het fietsparcours was woensdagavond aanleiding om de Stad van de Zon-triathlon in Heerhugowaard stil te leggen. De vrouwen, trio-teams en zomercursisten (beginners in de triathlonsport) hadden er hun wedstrijd al zo goed als opzitten, toen vanuit de mannenwedstrijd het bericht binnen kwam dat de triathlon zou worden gestaakt.

Vroegtijdig kwam zo jammer genoeg een einde aan de 12e editie van deze woensdagavond triathlon.

Het parcours voor de wielrenners was al aangepast ten opzichte van de voorgaande jaren tijdens de twaalfde editie van de Stad van de zon Triathlon. Vanwege werkzaamheden aan de Huijgendijk werd er daarom voor gekozen om drie maal een ronde door het Park van Luna af te leggen. Al snel bleek een drempel, die vorig jaar is geplaatst, een flink struikelblok voor de vele deelnemers. Na meerdere valpartijen, waarbij één deelnemer zelfs per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, besloot de organiserende vereniging DTC het evenement te staken.

Kim Groeneveld snelste vrouw: geen klassement

Ondertussen was de eerste vrouw al binnen, maar het is de vraag of de zege van Kim Groeneveld ook daadwerkelijk de boeken ingaat. De atlete uit Broek op Langedijk kwam bij het Strand van Luna met een ruime voorsprong het water uit na het zwemmen, verloor wat tijd bij het fietsen, maar maakte dat weer ruimschoots goed bij het lopen.

Ook bij de vrouwen, junioren en teams waren er al enkele valpartijen op de genoemde drempel, en dit liep op naarmate de heren aan hun ronde begonnen. Na het staken van de wedstrijden kregen de deelnemers nog wel de kans om het loopparcours af te leggen, maar er werd dus geen klassement opgemaakt. Volgende week woensdag 14 juni volgt de tweede triathlon in het Van der Voort Sprintcircuit in Langedijk. Daarna volgen er ook nog wedstrijden in Nieuwe Niedorp, Schagen, Anna Paulowna en een nieuwe wedstrijd in Dirkshorn.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.