Eerste resultaten van de zaterdagwedstrijden: EK XTerra; Weert; Zevenbergen – WTJ 2910

ZATERDAG – Of het overal in Europa warm is weten we niet, in Nederland in elk geval wel. Vandaag bij de Stadstriathlon in Weert bijvoorbeeld, waar de Belg Diederik Pemen en Hilly Bakker de snelsten waren.

Maar ook in bruisend Zevenbergen waar de trio-triathlon duizenden mensen op de been bracht in het stadscentrum. Veel meer dan je bij een doorsnee triathlon ziet. Bomvolle terrassen. Mede door het ludieke karakter van het evenement. Evengoed was er serieuze strijd vooraan. De winnaars waren Wessel van Meel en Eline Troost. Snelste trio was wederom Fit 247-1 met Kevin Laros, Mischa Kamp en Mark Vernooij.

 

Dan het EK XTerra in Namen, waar de Franse broers Felix en Arthur Forissier toesloegen en in die volgorde goud en zilver pakten. Wouter Dijkshoorn klasseerde zich op een keurige dertiende plaats.

In de Poolse Europe Tri Cup in Rzeszów werd Barbara de Koning zojuist negende. De race werd gewonnen door Sara Guerrero Manso uit Spanje, voor de Francaise van Vlaamse komaf Anouk Sterkers en de Britse Hollie Elliot. Barbara verloor drie minuten op de winnares.

En dan ook Ironman 70.3 Boulder waar Sam Long en Taylor Knibb de zeges pakten.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.