Maar DE wedstrijd van het weekend was natuurlijk: de Kindertriathlon Leidsche Rijn – WTJ 2914

DINSDAG – Een wedstrijd binnen de landsgrenzen misten jullie nog, of laten we zeggen 1 triathlonhappening want dat is de Kindertriathlon Leidsche Rijn toch wel. Het was pas de vierde editie van dit evenement dat eigenlijk gewoon door een buurtschap is opgepakt en omarmt door de hele wijk.

Inmiddels is daar de Stichting Kindertriathlon Leidsche Rijn uit ontstaan. Een triathlon voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar. De organisatie heeft als missie de jeugd in beweging te krijgen. ,,Met dit evenement willen wij de jeugd samen naar buiten brengen en een sportieve uitdaging geven waar zij na afloop trots op kunnen zijn. Sport verbindt en zo wil de stichting een bijdrage leveren aan de cohesie in de wijk.”

Prachtig initiatief, waar toptriatlete Els Visser van hoorde. Omdat Els in deze periode (na Nieuwkoop) toch even in het land was, bood ze spontaan haar medewerking aan. De triatleetjes hebben haar grootse en benauwde avontuur uit 2014 aangehoord. Dat maakte uiteraard indruk, temeer omdat Els ook de mooie kanten van het leven uitlegt en de dromen die eenieder kan nastreven.

Vanuit Utrecht richt ze zich ook meer op de publiek gezondheid en gezonde leefstijlen. Middels de Kindertriathlon Leidsche Rijn wil ze zich richten op de jongere generatie. Een haalbaar en toegankelijk event voor ieder kind en een manier om het belang van bewegen op gezondheid, vitaal zijn en een gelukkig leven uit te dragen! Els was de hele dag aanwezig en in touw.

Niet alleen Els overigens, want de landelijke media was er ook. Een NK sprint, tien andere mooie triathlons en sterke races in het buitenland….ze halen de triathlon-websites maar verschijnen helaas niet tot nauwelijks in de traditionele media: radio en televisie of de landelijke kranten. In een klein kolommetje zagen we nog ergens staan dat Jorik en Robin kampioen geworden zijn. Jammer, jammer.

Maar zie, de sport komt wel in beeld in het NOS Jeugdjournaal. Jawel, daar was een hartstikke leuke impressie van de Kindertriathlon Leidsche Rijn te zien. Voor wie het niet gezien heeft, zijn hier de links:

www.kindertriathlonleidscherijn.nl

https://jeugdjournaal.nl/artikel/2478550-de-sport-triathlon-steeds-populairder-bij-kinderen

En hoewel natuurlijk niet zo heel belangrijk vermelden we toch de top 3 van elke leeftijdsgroep. Geboortejaar 2014: Ryan van Santen, Wiebe Ruijs en Aiden van Rozendaal en bij de meisjes Floor Wouterson, Jessica Ewing en Nora Ligtermoet. Geboortejaar 2012: Yorick Scheller, Jayden van Santen en Cas Ruijs en bij de meisjes Stella Satink, Lotte Engbersen en Marit Kramer. OVG 2012: Maud Heberle, Iresh Gupta en Bowen Cui. Geboortejaar 2010: Hidde Ruijs, Mees de Vries en Tristan van Boven en bij de meisjes Febe van Rooden, Josje van de Neut en Frederiek Buijs. OVG 2010: Daan van Vliet en beste trio was Team Axel/Bram/Timo. In totaal 124 kinderen, die meededen. Grandioos!

En hieronder nog het prachtige filmpje van de organisatie. Dat maakt triathlon toch weer een veel te mooie sport om geen aandacht voor te hebben. Genieten met een grote G. Dank Edwin Herber voor de aangeleverde info en beeldmateriaal.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.