Timo Feenstra wint Tilburgse duathlon; Julian Broodman en Ytjanda Stoot zegevieren in Stiens – WTJ 2921

ZATERDAG – Tilburgse Triathlon. Dat allitereert lekker. Maar vandaag werd het toch Tilburgse duathlon. De waterkwaliteit (blauwalg) liet zwemmen niet doe, zodat de organisatie het evenement omzette in een duathlon. Timo Feenstra won voor Ward van Meer en Youri van Ierland. Timo was na de eerste run en het fietsen al royaal de koploper. Alleen in de tweede run kwam Ward nog ietsje terug, maar het verschil bleef toch wel 2.20 minuten. Rutger Berger, Koen Hendrix en Stephan le Govic waren de nummers 4, 5 en zes. Traditiegetrouw ook veel roeiers en studenten van de Tilburg University als deelnemer, mede omdat de organisatie in handen is van roeivereniging Vidar.

Bij de vrouwen was Rafke van Hoof de snelste in 1.26.13. Tweede en derde waren Danique Elst op anderhalve minuut en Kim de Winter op twee minuten. Aan de wedstrijd namen 66 deelnemers deel.

De lange afstand trok een  zelfde aantal atleten. Daarop was Reuselaar Rene Vosters de sterkste in 2.12.37. Hij versloeg Camiel Kaanen en Adrie van Haasteren royaal. Marieke Brouwers, die zich opmaakt voor de Ironman 70.3 in Hoorn was de snelste duatlete voor eigen publiek, nota bene sneller dan alle mannen: 2.11.56 uur. Anke van Esch en Margit van Hintum waren op gepaste afstand de nummers 2 en 3.

Stiens met 4e Divisie

Naar het hoge noorden, het Friese Stiens. De Olympische afstand werd gewonnen door Julian Broodman. 35 seconden later volgde Stefan de Jong en brons ging naar Sjirk Bijma, vorige week nog de sterkste in Surhuisterveen. Daniel Nagel en Manuel van Wijk waren de nummers vier en vijf, tevens de snelste twee masters. Zesde dan Emerson Montano. Julian Broodman was veruit de snelste zwemmer. Na het fietsen had hij nog twee minuten voorsprong op Stefan en Sjirk, die wel dichterbij kwamen.

Snelste vrouw was Ytjanda Sloot. Tweede en derde eindigden in gezellig Stiens Liesbeth Hiddema en Steffie Menzinga. Aan de race deden 91 deelnemers mee. Hier mocht wel gezwommen worden.

De Dolfijners 1 en 2

Er was onder meer ook een 4e Divisiewedstrijd. Ze werd gewonnen door Koen Wesselink namens De Dolfijn 5 met teamgenoot en snelste loper Martin Verheesen op een tweede plaats en snelste zwemmer Leander van Diggelen van TV Haarlemmermeer op drie. Matthijs Hofman en Marcel Brosens waren de nummers vier en vijf. Anderhalve minuut verschil zat er tussen de twee Dolfijners, die had Koen met name opgebouwd bij zwemmen en fietsen.

De sprint triathlon werd gewonnen door Lars van Zessen. Alexandre Mouton en Minne Bus waren twee en drie. Snelste vrouw was Jantina Kooistra. De nog kortere afstanden brachten Aize Dijksma, Renske Tjeerdsma, Jiri Heppener en Zoey de Vries de overwinningen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.