GP Bordeaux voor Hayden Wilde en Emma Lombardi: wereldveld in Franse wedstrijd; zege Gjalt Panjer – WTJ 2922

ZATERDAG – Een topbezetting deze zaterdag op de Grand Prix Bordeaux. De Franse stad, die bekend staat om zijn vele Nederlandse winnaars van een Touretappe aldaar, stond vandaag in het teken van de triathlonsport. Olympisch bronswinnaar Hayden Wilde won de sprint triathlon, wereldkampioen duathlon Maxime Hueber-Moosbrugger werd tweede en wereldkampioen Leo Bergere derde. Als daarna ook nog eens Pierre le Corre, Nathan Grayel en Louis Vitiello volgen dan heb je wel een wereldveld. Frankrijk scoort toch steeds hoger en lijken torenhoog favoriet voor de Olympische titel Mixed Relay volgend jaar.

In de tweede divisie was er Nederlands succes, want Gjalt Panjer won deze reeks. Hij was 21 seconden sneller op de sprint-afstand dan Florent Lefebvre uit Frankrijk. Brons ging naar Niels Serre eveneens uit Frankrijk. Nederlanders, die in Frankrijk sterk bezette wedstrijden winnen zijn zeldzaam. Gjalt gefeliciteerd!

Noah Servais was op een elfde plaats beste Belg. Aaron Royle werd hier ‘maar’ zeventiende. Mooi dat ook XTerra-specialist en Europees kampioen Felix Forissier meedeed, eindigend op een 29e plaats. Peter Denteneer was tweede Belg op een 29e plaats. Wie het heel goed deed en ook beste Nederlander was Valentin van Wersch. In dit topveld haalde hij een 54e plaats op een totaal van 88 deelnemers.

Wel een Franse zege bij de vrouwen, want Emma Lombardi verkeert in bloedvorm en was ook hier ongenaakbaar. 21 seconden later volgde de voor Luxemburg uitkomende Jeanne Lehair. De verrassing was Ilona Hadhoum op brons. Audrey Merle en Kristelle Congi maakten feitelijk de top vijf vol met Franse triatletes. Anna Witteveen draaide lekker mee op een 18e plaats. Marit van den Berg volgde op een 30e plaats. Sonja de Koning was 46e. Al met keurig voor de middenmoot met een veld van 80 triatletes.

De tweede divisie werd bij de vrouwen gewonnen door Marion le Goff met Justine Guerard op plaats twee, Maeva Couchard op drie en de XTerra-specialiste Alizee Paties op vier. Vier mooie winnaars dus: Hayden Wilde, Emma Lombardi, Gjalt Panjer en Marion le Goff. En dat in een race, die niet op de World Triathlon kalender staat.

Het was spektakel van de bovenste plank. Die Fransen weten wel hoe ze iets groots moeten neerzetten.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.