Elf Nederlandse pro’s doen mee aan Europese titelstrijd, die wederom in Almere is – WTJ 2975

ZATERDAG – Een ding is zeker. De Nederlandse selectie voor het EK lange afstand in Almere heeft niet te lijden onder de concurrentie van het WK Ironman in Nice. Als enige ontbreekt Niek Heldoorn, die zich langs Ironman Lanzarote (2e) heeft weten te plaatsen voor de race in Zuid-Frankrijk in hetzelfde weekend als Almere.

De Nederlanders die wel van start gaan zijn: Menno Koolhaas (debuterend in Almere), Milan Brons, Evert Scheltinga, Pim van Diemen. Marijn Markusse, Dennis Bakker (winnaar IM 70.3 West-Friesland) en twee wildcards voor Thomas Hounjet en Michiel de Wilde.

Bij de vrouwen zijn drie Nederlandse vrouwen present: Marlene de Boer (voor het eerst als pro), Janien Lubben (vorig jaar beste Nederlandse op een vijfde plaats) en Dieuwertje Bax. Els Visser moest vorig jaar vanwege ziekte de wedstrijd annuleren en kiest nu voor een ander wedstrijdprogramma. Ook pro-triatlete Heleen Moes is niet geselecteerd.

De Europese titels kwamen vorig jaar bij de Brit Kieran Lindars en de Duitse Katharina Wolff terecht.

De selectie is samengesteld door de coaches lange afstand van de NTB te weten Rik van Trigt, Paul Verkleij en Fred Verlooij.

In Nieuwkoop feliciteerde Rik van Trigt winnaar Menno met de zege. ‘Tot in Almere’, zei Rik al.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.