Finales Teamcompetitie in Roermond: de top 3’s van de divisies; Rogelli en Kijani kampioen – WTJ 3055

ZATERDAG – In de City Triathlon Roermond is het de hele dag Teamcompetitie-time. Alle divisies bijeen, te beginnen met de 4e en zo oplopend tot de Eredivisie. Allemaal de beslissende wedstrijden en na afloop met z’n allen aan de eerste TC-barbecue. Dat laatste is een gouden greep, zo kweek je saamhorigheid onder de deelnemende teams en ook de organisaties zijn erbij.

Een heel andere apotheose dus dan vorig jaar toen het in Nijmegen met de Tri Series faliekant mis ging met Stefan van Thiel als voornaamste slachtoffer van de diverse valpartijen. Laatst hadden we nog contact met Stefan, hij krabbelt langzaam overeind. U moet allen de groeten van hem hebben. Maar leuk is anders.

Goed Roermond dan. Toch wel een gedegen organisatie geworden in een paar jaar tijd. NK’s, divisiewedstrijden en morgen ook het NK paratriathlon….Roermond draait er haar hand niet voor om.

Relay met VZC en Kijani als dagwinnaars

Dat het ook voor de redactie een lang en zwaar seizoen was, bleek gisteravond toen we een weergave van de wedstrijden gaven alsof het een individuele race was. Maar de finale was – zoals dat ook het mooist is ter afsluiting van de Teamcompetitie – een relay-racc. Hieronder de top drie van elke divisie.

Conclusie is ook dat de Eredivisie dit seizoen gewonnen is door Rogelli/Trimates bij de mannen en Kijani bij de vrouwen.

4e Divisie Teamcompetitie Triathlon (Heren)
1. Triteam Tripel Hop – Weert 1:46:40
2. Ironmanagers NL – Oosterhout 1:48:09 +1:28
3. ZVL-1886 4 – Leiden 1:49:10 +2:30

Het team uit Weert bestond uit Stefan Halfers, John Geelen, Jelmer de Groot en Dennis Jansen. Zij lagen van begin tot eind op kop.

3e Divisie Teamcompetitie Triathlon (Heren)
1. TTB 2 – Bodegraven 1:45:11
2. Team CycleTrend Nuenen 1:45:42 +31
3. M.S.T.V Ferro Mosae 2 – Maastricht 1:46:18 +1:06

Nadat Giel Meesen voor Ferro Mosae 2 de wedstrijd opende, kwamen de mannen van TTB 2 Bodegraven langzaam terug in de race. De slot-triatleet trok de zaakjes recht. Met 31 seconden voorsprong won het kwartet bestaande uit Wouter van Catz, Roland Scholte, Bastijn Boele en Jan Boot.

3e Divisie Teamcompetitie Triathlon (Dames)
1. Torq / Team CycleTrend – Nuenen 1:58:58
2. M.S.T.V. Ferro Mosae 2 – Maastricht 2:04:22 +5:24
3. Triathlon Club Maastricht 2 2:06:53 +7:54

Valentina Wiessmeier van TC Maastricht was het snelst uit de startblokken, maar Team CycleTrend volgde toen nog op 53 seconden. In de tweede leg maakte het team uit Nuenen dat al goed. Het winnende kwartet bestond uit Sandra Smeets, Femke van Gog, Floor Janssen en Jamie van Lieshout.

2e Divisie Teamcompetitie Triathlon (Heren)
1. Trihalis 2 – Tiel 1:41:16
2. EDO Sports 2 – Maastricht 1:41:41 +24
3. RDG – Rosmalen 1:42:58 +1:42

Voortdurend wisselingen aan de kop in deze 2e divisie-race mannen. Eerst was het TC Alphen met Remco Verboekend voor TOGA Oud Gastel met Gerbert van den Biggelaar. Tjeerd Bruijn hield voor TC Alphen stand in de tweede leg, terwijl Trihalis langzaam naar voren schoof. EDO Sports begon dankzij Robbin van de Geer als eerste aan het slot, met Trihalis op de hielen. Het team uit de Betuwe won, bestaande uit Benny Mulder, Tim Viets, Martin van Heteren en Arjen van der Meulen.

2e Divisie Teamcompetitie Triathlon (Dames)
1. ZVL-1886 2 – Leiden 1:56:47
2. NSTV Trion – Nijmegen 1:57:25 +38
3. Metaglas / Trihalis – Tiel 1:59:00 +2:13

De Leidense formatie moest van ver komen, na de eerste leg was de achterstand nog 1.38 minuut. Maar het venijn zat hem in de staart en zo ging ZVL-1886 met de zege aan de haal. Het kwartet bestond uit Monique van der Linden, Silke Molendijk, Suzan Blankestein en Tamar Huijboom.

1e Divisie Teamcompetitie Triathlon (Heren)
1. Triteam Groningen 2 1:32:44
2. Hellas 2 – Utrecht 1:33:41 +56
3. Rogelli / TriMates 2 – Utrecht 1:33:50 +1:06

Siwar Kool opende namens TTB de finale-race in de 1e divisie. Zijn team zou echter geen stand houden in de top drie. Het wss Vincent Bohm, die namens VZC2 de kop overnam in de tweede leg. In de derde leg zette Rob Nijmeijer aan en daar viel de beslissing in het voordeel van Triteam Groningen 2. Het winnende kwartet bestond uit: Jasper van der Velde, Vincenz Frey, Rob Nijmeijer en Robin Honebecke.

1e Divisie Teamcompetitie Triathlon (Dames)
1. Triathlon Team Twente – Enschede 1:47:42
2. TV Almere 2 1:48:28 +45
3. SupQ Nutrition / TC Maastricht 1:49:49 +2:07

Met Marije Dankelman nam TT Twente meteen de leiding, maar in de tweede leg kwamen er liefst zes teams overheen. Dat trok Jasmin Siersema verrassenderwijs weer helemaal recht in de derde leg. Daarna was het gewonnen spel voor TT Twente dankzij de nationaal duathlonkampioene. De winnaars deze zaterdag in Roermond hadden in hun opstelling Marije Dankelman, Saskia Bekhuis, Jasmin Siersema (sterke prestatie) en Aline Kootstra.

Eredivisie Teamcompetitie Triathlon (Heren)
1. VZC – Veenendaal 1:26:17
2. 050media / Triteam Groningen 1:26:51 +34
3. Rogelli / TriMates – Utrecht 1:27:18 +1:01

Aan het einde van de eerste triathlondag in Roermond stonden de Eredivisionisten in de startblokken. De Belg Dieter Boeye van TVS’90 was het eerste terug van de eerste 350/7/2-triathlon. Jesse Cuijpers (Hellas) en Hugo Jan Bosscher (Triteam Groningen) volgden. Ian Pennekamp kwam uit namen Rogelli/Trimates en was de nummer vier. VZC volgde met Hidde Mollee als zevende van de negen teams.

In de tweede leg wist Jorik van Egdom voor VZC al heel wat goed te maken. Zijn team lag daarna tweede achter Triteam Groningen met Ivor Feunekes. Rogelli liet het gaatje niet te groot worden met de als derde wisselende Joey van ’t Verlaat. De Utrechtse formatie nam zelfs over in de derde leg dankzij Challenge Almere/half winnaar Simon den Braber. Maar Victor Goene (VZC) en Joost Somsen (Triteam Groningen) hielden hem in het vizier. De andere teams liepen een te grote achterstand op voor de podiumplaatsen.

In de finale wist Gjalt Panjer het gedecideerd af te maken voor VZC, de titelhouders in de Eredivisie. Hun team deze dag: Hidde Mollee, Jorik van Egdom, Victor Goene en Gjalt Panjer. Knap liep Olaf Jan Bosscher weg bij TriMates-slotman Thomas Cremers. Toch was er ook vreugde bij dat team, want met de derde plaats kon de Utrechtse formatie de eindzege en dus nationale titel niet meer ontgaan.

Eredivisie Teamcompetitie Triathlon (Dames)
1. Kijani – Beesd 1:38:59
2. Hellas – Utrecht 1:39:49 +49
3. TV Almere +2:57

Het slotstuk van de eerste dag in Roermond waren de vrouwen Eredivisie, waarin Kijani de eindzege/landstitel extra glans gaf met ook de dagzege. In de eerste leg liepen Rani Skrabanja (Kijani) en Marit van den Berg (Hellas) weg bij de rest.

In de tweede leg namen Maaike Vooren (Kijani) en Jony Heerink (Hellas) al meer voorsprong. In de derde leg was de altijd sterk in Teamcompetities presterende Rina Zijgers voor Hellas maar liefst 37 seconden vooruit op Joyce Caro voor Kijani. De andere teams volgden toen al op meer dan twee minuten.

Werk aan de winkel dus voor Eva Cornelisse, die haar achterstand van 37 tellen omboog in een voorsprong van 49 seconden op Hellas met Nienke Kienstra. Derde dus TV Almere, waarvan Luna de Bruin de slottriatlete was. Nog even het winnende team (dagzege, maar ook eindzege TC 2023): Rani Skrabanja, Maaike Vooren, Joyce Caro en Eva Cornelisse.

Foto: website Roermond City Triathlon

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.