Menno Koolhaas wint twee weken na z’n Europese titel de Belgische T3-finales: een sprintje – WTJ 3078

MAANDAG – Net als twee jaar geleden was Menno Koolhaas voor zijn Belgische team SMO bereid mee te doen aan de T3-finales in Hengstdijk. Voor de niet-topografen onder ons: dat is een plaatsje in Zeeuws-Vlaanderen, Nederland dus. Menno kwam zag en overwon en het Nederlands succes werd gecompleteerd door Ian Pennekamp, die namens KTT tweede werd.

Er zijn triathlons en duathlons in de Nederlandse grensstreek, waar meer Belgen aan mee doen dan Nederlanders. Maar een wedstrijd op Nederlands grondgebied met voor 98,5 procent Belgische deelnemers? Nee, dat komt maar zelden voor, Behalve dan in het Zeeuws-Vlaamse Hengstdijk, gemeente Hulst. Daar plaatste voor het derde jaar de gebroeders Govaert een wedstrijd in het kader van deT3-Series, sterker nog de finales van de hoogste divisies bij onze zuiderburen. De Van Moer Triathlon.

BroGo staat dus voor de broers Sam en Alexander Govaert. Beginnende dertigers, ambitieuze sporters en altijd op zoek naar kwaliteit, sfeer en beleving. Alexander manifesteert zichzelf als levensgenieter met een drang naar avontuur en een passie voor uitdagingen. Het klinkt jaloersmakend en dat is het ook wel een beetje als je ziet hoe goed de broers hun evenementen neerzetten. Met net zo makkelijk dus een uitstapje naar Nederland. Wie weet wat ze hier in de toekomst nog eens verder uitrollen. ,,We willen garant staan voor een onvergetelijke ervaring! One team, one goal!

Vorig jaar was Nijmegen de vermeende concurrent

Vorig jaar waren de Nederlanders niet in Hengstdijk. Dat had alles te maken met onze eigen Teamcompetitie-finale in Nijmegen. We weten hoe dat is afgelopen, de wedstrijden werden grotendeels gecanceld. Menno, Donald en anderen zagen toen geen kans meer snel af te reizen naar Zeeuws-Vlaanderen.

Nu waren ze er wel en dat hebben de Belgen geweten. Menno en Ian pleegden een perfecte coup. In eigen land zijn ze ook nog eens lid van Oceanus, net als Mitch Kolkman trouwens. Wat een sterrenformatie zit daar in Aalsmeer en omstreken.

Menno lukt alles

Dat Menno twee weken na zijn Europese titel in Almere al weer zoveel snelheid in de benen had voor dit sprintje is toch wel sterk. Eigenlijk kan ie op alle afstanden nog met de besten mee, al heeft ie zijn Olympische droom toch laten varen. Het was pas bij het lopen dat Menno toesloeg. Ian heeft door studies en drukke werkzaamheden de triathlonactiviteiten dit jaar op een wat lager pitje staan, maar talent houdt ie nog steeds. De derde plaats ging naar Dries Matthys, waarna een rijtje Belgen volgde: Joran Driesen, Raf de Dobbelaere en Alexis Krug. Niet de eersten de besten. Voor Limburger Jesse Cuijpers was de achtste plaats weg gelegd, Donald Hillebregt finishte als tiende en Hidde Mollee 19e.

Nele wint

Bij de vrouwen vorig jaar nog Robin Dreyling, nu geen Nederlandse triatletes. De winst was voor Nele Dequae. De Belgische versloeg Laura Swannet en Lotte Minnebo. De tweede divisie werd gewonnen door Emilio Hernaert en Lindsay Droesbeke. Daarbij alleen maar Belgische deelnemers op Nederlands grondgebied dus.

De kwart triathlon van Hulst, zoals het nevenevenement genoemd werd leverde een overwinning op voor de Belg Merten Breve in 1.52.43 uur. Hij versloeg zijn landgenoten Nick Thijs en Dennis Laerte. Sander d’Hont was op een 18e plaats beste Nederlander.

De Sloveens/Belgische Sonja Skevin won de vrouwenrace in 2.12.03. Bieke Trenson en Annelien Verheyen waren de nummer twee en drie aan de finish op en rond camping De Vogel en de Pauluspolder.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.