Canadese media al op de hoogte van komst Challenge naar de Franse stad Quebec; Organisatoren maken het later vandaag bekend – WTJ 3082

DINSDAG – Een nieuwe race in Canada, in het Franstalige Quebec om precies te zijn. Nadat de triathlon gemeenschap in dit deel van Canada afgelopen zomer te horen kreeg dat Ironman Mont-Tremblant in 2023 voor de laatste keer een hele triathlon in huis had, was het even zoeken naar nieuwe wedstrijdmogelijkheden.

Nu, een paar maanden later, komt Challenge Family met een nieuwe wedstrijd: Challenge Quebec (zo vermeld de Canadese website La Presse). Het evenement wordt georganiseerd door de voormalige racedirecteur van Ironman Mont-Tremblant en de Montreal Marathon, Dominique Piché en zal plaats hebben in het weekend van 20 juli 2024.

De burgemeester van Quebec, Bruno Marchand en de minister verantwoordelijk voor de Capitale-Nationale, Jonatan Julien, brengen vandaag het nieuws naar buiten. Dat gebeurt in het bijzijn van Challenge-CEO Jort Vlam. Aan zijn Strava te zien heeft Jort al een stuk van het loopparcours verkend met een avondloopje door Quebec.

,,Dit wordt het eerste evenement van deze omvang in lange afstandstriatlons in Quebec City. Het speelt in een spectaculaire omgeving kunnen zijn, heel stedelijk”, aldus de algemeen directeur van Triathlon Québec, Marie-Ève ​​​​Sullivan, toen La Presse haar om commentaar vroeg.

Volgens de informatie van La Presse zal de eerste Challenge race in Quebec afstanden bieden tot een halve. Het evenement krijgt de naam P113, verwijzend naar de totale afstand, namelijk 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen. Ook kortere afstanden, zoals sprint, de Olympische en supersprint (375 m zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen) afstand worden aangeboden. Ironman Mont-Tremblant gaat ook terug naar de halve afstand. Een andere Canadese triathlonklassieker in Penticton lijkt definitief ter ziele.

,,Voor de triatlongemeenschap in Quebec is de komst van Challenge heel goed nieuws. Toen Ironman deze zomer het einde van de hele aankondigde, wisten we dat er weer een grote speler op komst was. Ik denk dat het interessant zal zijn om een ​​Ironman-evenement in Quebec te hebben, maar zeker ook een Challenge-race”, aldus Sullivan tegenover La Presse

Challenge en de organisatie gaan een contract aan voor tenminste drie jaar. De wedstrijd wordt gehouden in het weekend na het befaamde Quebec Summer Festival. Dat betekent volgend jaar racetime op 20 en 21 juli.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.