Laura Kooijman vierde op XTerra Italy; BK CrossRBR Geel met Geert; Winteman; Afrikaanse titels – WTJ 3117

DINSDAG – En toch zijn er nog een paar wedstrijdjes, die we met jullie door willen nemen. Uit het afgelopen weekend dus. Te beginnen in het Italiaanse Castiadas voor een Long Distance XTerra-race. Daar komen niet alle grote namen op af, zij houden het ’t liefst bij – zeg maar – de kwart afstand XTerra.

Andere namen bij de mannen vooraan dus. Winnaar was Riccardo Ridolfi in 4.36.06 uur. De Italiaan ging landgenoot Ruslan Farci en de Duitser Martin Gebhard vooraf. Enige Nederlander bij de mannen was Jaap Jan Smit, goed voor een 33e plaats en zesde M45.

Laura Kooijman vierde op XTerra

Korter bij het podium zat Laura Kooijman. Ze eindigde op een vierde plaats in pas haar tweede XTerra. Eerder zagen we ze ook in Namen actief. De Rotterdamse speelde aanvankelijk hockey, maar haar grote passie is zeilen. Ze is zeilinstructeur. Voor deze XTerra bleef ze niet op het water, maar dook erin. Met succes dus. De wedstrijd werd wel door een bekende topper gewonnen: de Francaise Alizee Paties was te sterk voor de Oostenrijkse Martina Donner en de Spaanse Ana Celia Creus del Campo. Laura was niet alleen vierde, ze won ook het F25-klassement. Fraai gedaan, we wachten op meer successen in de crosstriathlon!

Crossduathlon BK met Geert en Wouter in top tien

Van crosstriathlon naar crossduathlon. In het Belgische Geel werd het seizoen meteen afgetrapt met de Open Belgische kampioenschappen. De titelstrijd werd gewonnen door Thibaut de Smet, die het haalde voor topfavoriet Sebastien Carabin. Brons ging naar Quinten de Waele. Het podium bij de vrouwen bestond uit Lisa Isebaert, zilver voor XTerra Ameland winnares Christine Verdonck en brons voor Laura Swannet.

Open kampioenschappen, dus mochten ook Nederlanders mee doen. En dat deden er drie. Geert van Kuijk werd sterk zesde nog voor Wouter Dijkshoorn, die zevende aan kwam. De 32e plaats ging naar Limburger Mischa Hermans, daarmee zevende bij de beloftes.

Winterman Xtreme voor zesde keer naar David Jilek

Verderop in Europa is het al winter, althans dat zou je denken als in Cestina, Tsjechische Republiek de Winterman wordt gehouden. Een Extreme triathlon over de volledige afstanden. De winst ging voor de zesde (!) keer naar de Tsjech David Jilek, nu in 11.08.19 uur. Lukas Pazdera was elf minuten langzamer, maar wel tweede en Bartolomej Czyz pakte de derde plaats in 11.28 uur. Voor veelvraat Petr Vabrousek was een elfde plaats weg gelegd in 12.07 uur.

 

Snelste vrouw was de Duitse Tanja Spielberger in 11.58.28 uur. De Tsjechische triatletes Renata Pokorna (13.29) en Hana Stefanicova (14.07) konden daar niet aan tippen. Geen Nederlanders onder de 101 deelnemers.

Riddle en Vandermerwe Afrikaans kampioenen

In het weekend waren ook nog de Afrikaanse kampioenschappen in het Egyptische Hurghada (ter info: dat ligt ongeveer 475 kilometer zuidelijker van de Gaza-strook). De winnaars waren de Zuidafrikaanse atleten Jamie Riddle en Vicky Vandermerwe. De laatste had twee landgenotes naast haar staan op het podium: Amber Schlebusch en Shanae Williams. Bij de mannen pakte het Marokkaanse duo Badr Siwane en Jawad Abdelmoula net naast het goud. Afrikaans duathlonkampioen werd de Algerijn Maamar Fethi Ghouti en de Egyptische Manal Ahmed.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.