Annabel Morton wint Europe Tri Yenisehir, Kim van ’t Verlaat 24e – WTJ 3125

ZONDAG – Vandaag de tweede dag van de Europe Triathlon Cup in het Turkse Yenisehir. De elite mannen en vrouwen. De laatste werd zojuist gewonnen door de Britse Annabel Morton in 58.29. Vier seconden later volgde de Duitse Franka Rust en brons ging ook naar Duitsland met Julia Brocker, vorige week nog winnares in Alanya.

Vanuit die Turkse badplaats waren de meeste triatleten door gereisd naar deze tweede Turkse wedstrijd. Namens Nederland ook Kim van ’t Verlaat en Robin Dreyling. Robin is in de verblijfsperiode in Turkije niet fit en dat wreekte zich ook bij het lopen, waar de Almeerse uit stapte. Kim was ten opzichte van Alanya iets minder prominent in de race. Toen werd ze zestiende nu 24e op 4.20 minuten van de winnares.

Bij het zwemonderdeel waren Lea Marchal uit Frankrijk en de Britse Sophie Alden vooruit. Een halve minuut later was Morton als negentiende aan de kant. 23e en 24e volgden Robin en Kim, die iets meer dan 40 seconden moesten toestaan op Marchal. Op de 20 km. fietsen ontstond een kopgroep van 21 vrouwen, daar zat het Nederlandse duo net niet bij. Zij kwamen in een achtervolgend groepje van zeven en wisselden in T2 met een achterstand van ruim anderhalve minuut. Met de 22e looptijd wist Kim nog een paar plaatsjes winst te boeken, bij Robin was alle energie verdwenen.

Aan de finish werden de Britse en de twee Duitse triatletes gevolgd door de Spaanse Maria Teresa Jimenez Orta-Guerrero. Ceuta-winnares Beatrice Malozzi eindigde vijfde. Achter de Italiaanse was Finja Schierl al de derde Duitse finisher. En Sophie Alden moest genoegen nemen met een zevende plaats.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.