Kyra Brouwer en Jesper Boets nationaal kampioenen crossduathlon in De Maasijk/Oss – WTJ 3126

ZONDAG – Het laatste NK van de NTB is vandaag in De Maasdijk/Oss namelijk de crossduathlon. Een titelstrijd, die nota bene vier jaar niet gehouden is. Voorjaar 2019 toen de wereld er nog heel anders uitzag, was de laatste editie in Austerlitz met Rody Kroon en Jony Heerink wonnen.

Vandaag kwamen er eindelijk opvolgers. Helaas kon titelfavoriet Wouter Dijkshoorn vanwege een knieblessure niet van start gaan.

Bij de junioren werden Jesper Boets en Kyra Brouwer kampioen. Die laatste werd wel verwacht. De Amelandse geldt ook internationaal als een sterk crossduatlete. Vorig jaar werd ze nog Europees kampioene en nummer twee van de wereld. Aan de finish had ze meer dan tien minuten voorsprong op Florence Koole (dochter van Floris-Jan), die zilver pakte. Kyra in 1.12.57 en Florence 1.23.23. Brons was er dan voor Floor Vulders uit Gemert in 1.24.38 uur.

Rollen omgekeerd t.o.v. crosstriathlon: nu Jesper voor Noël

Jesper Boets uit Enschede moest er iets harder voor knokken. Na een boeiend duel met Noël Sterk uit het Friese Barsingerhorn was Jesper wel de sterkste: 1.03.13 om 1.03.19 uur. Bij het NK crosstriathlon op Ameland waren de rollen nog omgekeerd en won Noël voor Jesper. Brons was er op beide NK’s voor Wybe Vermeulen uit Zeist, die in Oss een andere favoriet Maarten Beute achter zich liet.

De titelstrijd is op en rond De Witte Ruijsheuvel, het circuit van Motor Club Oss. De korte cross bij de mannen werd gewonnen door Martijn van Gemerden in 1.11.18 uur voor Jerry Kenbeek en Arno Wemmenhove. Bij de vrouwen bestond het podium uit Guusje Koppenaal (1.32.56), Jasmijn Hondebrink en Eefje Huijbers.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.