Flitstriathlon Nijkerk: snelste tijden en dus zeges voor Peter van Dartel en Sandra Wassink – WTJ 2348

DONDERDAG – Het waren de masters, die heersten woensdagavond in een fris, maar droog Nijkerk. De top drie bij de mannen en de winnares bij de vrouwen: ze komen alle vier uit in de 40-plus groep. Op zich wekt dat al geen verbazing meer. In duursport zie je nu eenmaal dat een atleet zich nog lang kan ontwikkelen en ervaring speelt ook een rol. De winnaars van de 26e Flitstriathlon van Nijkerk waren Peter van Dartel en Sandra Wassink.

Peter van Dartel draait uitstekend seizoen

Van Dartel legde deze tijdrit-triathlon (deelnemers starten om de 10 seconden) als snelste af in 53.51 minuten. Daarmee was de ASU’11-triatleet ruim 1,5 minuut sneller dan oud-winnaar Corne Kool, die deze wedstrijd altijd wel in de top meedraait. De derde plaats ging naar Cees Colijn, eveneens ooit ‘De Flits’ gewonnen. Peter van Dartel draait een uitstekend seizoen. In de UT-triathlon was hij stuwende kracht bij de winst van ASU’11. Almere-Haven won ie met de Amsterdammers in de 1e Divisie, op Tweede Pinksterdag was hij de snelste op de sprint-afstand van Delftse Hout en twee dagen later wint ie Nijkerk. Niet slecht voor een laatbloeier.

Foto: Harry van ’t Veld

 

Nijkerks kampioenschap

Na de drie masters was het de beurt aan junior Cas van Holland voor de vierde plek. Almeerder Stefan Staartjes was op de vijfde plaats feitelijk de snelste senior, waarna John Noy op plaats zes al de vierde master was. De uitslag werd uiteraard pas na binnenkomst van de laatste deelnemer duidelijk, want zo werkt dat bij tijdritten. Van de registratie van Mylaps valt af te lezen dat Peter van Dartel op alle drie de onderdelen de snelste was. De Nijkerks kampioen bij de mannen werd Evert-Jan van Dasselaar op een negende plaats. Een wedstrijdverslag met strategie, achtervolgers, voorsprong of achterstanden valt dus niet te maken; het is volle bak zwemmen, fietsen, lopen om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten.

Foto: Harry van ’t Veld

Sandra Wassink wederom de snelste in tijdrit-tri

Bij de vrouwen was de winnares tevens de Nijkerks kampioene. Sandra Wassink won glansrijk haar thuiswedstrijd. Na ontelbare tweede, derde, vierde en vijfde plaatsen won Sandra vorig jaar en ook nu dus de Flits. Twee minuten later volgde Samantha de Bruin uit Veenendaal en met een achterstand van zes minuten eindigde Siem Matton uit Nieuwegein op een derde plaats. Snelste juniore Amelie Keulards finishte als vierde en Carmen Visser maakte de top vijf compleet. Bij de paratriatleten won Djoke van Marum. Snelste trio was net als vorig jaar dat van Marco Scholten, toch was Peter van Dartel op eigen houtje nog 50 tellen sneller.

Foto: Harry van ’t Veld

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.