Kalender nieuwe Teamcompetities Triathlon 2024 is compleet: Voorst is nieuw, Arnhem en Oud Gastel keren terug; Grande Final met 2×2 SuperSprint – WTJ 3167

VRIJDAG – De kalender van de Teamcompetities Triathlon seizoen 2024 is bekend. Vanaf nu is ook de inschrijving geopend voor deze wedstrijden. Teamcaptains van bestaande teams uit de afgelopen competitie alsmede nieuwe teams zijn door het organisatieteam uitgenodigd weer mee te doen aan een aantrekkelijke competities.

Voor het eerst doet de Voorster Triathlon mee aan de Teamcompetities. de wedstrijdorganisatie is betrekkelijk nieuw maar wel ambitieus. Terug van weg geweest zijn twee ‘oude bekenden’: Team Triathlon Arnhem, een aantal jaren seizoensopener en ook Triathlon Oud Gastel, een van de langstlopende triathlons in ons land doet na een aantal jaren afwezigheid weer mee.

De wedstrijden zijn mooi verspreid over het land met nog wel als witte vlek de provincie Noord-Holland. De Eredivisie strijkt volgend jaar neer in Enschede, Weert, Rotterdam, Klazienaveen en Roermond. De 1e Divisie komt in Arnhem, Weert, Holten, Zeewolde, Klazienaveen, Leiderdorp en Roermond. De 2e Divisie is te gast in Almere, Waalwijk, Groningen,. Oud Gastel, Stein, Utrecht, Stien en Roermond. En de 3e Divisie reist langs Arnhem, Oss, Wijchen, Jellevoetsluis, Voorst, Amersfoort en Roermond.

Wegens groot succes geprolongeerd: de Grande Finale in Roermond, de plaats viel al een aantal keer. Deze keer met werkelijk alle divisie-teams bijeen. Van de 3e tot de Eredivisie en van Noord tot Zuid. Zoals eerder gemeld is de 4e divisie heren en de 3e divisie vrouwen komen te vervallen. Dat betekent niet minder deelnemers, want de overgebleven divisies zijn met meer teams gevuld.

In de Grande Finale in de Limburgse stad wordt een 2×2 SuperSprint als nieuwe format geïntroduceerd. In deze format begint een tweetal van een team als koppelkoers aan een 1/16e triathlon, waarna deze het tweede koppel aantikt voor dezelfde afstand. Racen gebeurt in tijdrit-format, dus elke seconde telt en de spanning blijft tot het laatst. Een jaar later verhuist de Grande Final wel naar het noorden. Dan is Klazienaveen gastheer. Zo hoopt het organisatieteam noord en zuid te kunnen afwisselen.

Verheugd laat de koepelorganisatie weten dat ondanks de inflatie de inschrijftarieven slechts 2,5 procent hoger liggen dan in 2023. Het inschrijfgeld van 2e en 3e divisie wordt gelijk getrokken aan dat van dit jaar en de tarieven voor het voeren van een sponsornaam blijven gelijk. Tot 7 januari kan worden ingeschreven.

Afgelopen seizoen werden Rogelli/Trimates bij de mannen en Kijjani bij de vrouwen kampioenen in de Eredivisie. De 1e Divisie werd gewonnen door Hellas 2 bij zowel de mannen als vrouwen. De 2e Divisie Noord door Aquapoldro en Hellas 3. De 2e Divisie Zuid door EDOSport2 en door Metaglas/Trihalis. De 3e Divisie Noord was voor Aquapoldro 2 en Hellas 4. De 3e Divisie Zuid voor Team CycleTrend en voor Torq/Team CycleTrend. En het laatste jaar 4e Divisie is gewonnen door Aquapoldro 3 in Noord en Ironmanagers in Zuid.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.