Topprestatie van Rani Skrabanja: vierde in Grand Final Londen; derde in Arena Games 2023 – WTJ 2820

ZATERDAG – Je zou haar al bijna specialist Super League Triathlons mogen noemen: Rani Skrabanja. De 24-jarige Limburgse verbeterde vandaag haar vijfde plaats op de Arenda Games Sursee in Londen met nog een plaatsje hoger: vierde in een topveld. De Grand Final van de Arena Games in het Aquatic Centre van Londen werd gewonnen door Beth Potter.

Drie heats moesten de beslissing brengen over de wedstrijd in het Olympisch park van Londen. Vervolgens werden ook de prestaties van Montreal en Sursee bij de Britse wedstrijd meegerekend. De slotconclusie was dat Rani – die alleen de laatste twee races meedeed – derde in het eindklassement stond. Een betere start van het wedstrijdseizoen kon de 24-jarige toptriatlete zich niet wensen.

Heats van 200/4/1 moesten het verschil maken. In de finale gingen de atleten van start in volgorde van tijdverschil. In de eerste heat miste Rani vreemd genoeg de aansluiting bij het zwemmen, maar kwam ze uitermate sterk terug bij het lopen. Beth Potter bleek ongenaakbaar. Tien seconden later volgde Cassandre Beaugrand, die na het zwemmen nog op kop lag en vervolgens was daar Rani al op 14 seconden van de Britse, waarvan velen verwachten dat ze volgend jaar voor Olympisch goud in Parijs zal gaan.

Arena Games Triathlon Grand Final, London, UK on the 8th April 2023, at the London Aquatic Centre : photo @That Cameraman

De tweede heat was een omgekeerde triathlon. Jammer genoeg moest Rani toen wel de rol lossen en met 12 seconden achterstand op de loopband verloor ze het contact met Potter en Beaugrand. Ook de Francaise had een mindere tweede heat en zou vierde worden. Beth Potter daarentegen legde de basis voor haar eindzege. De Australische atletes Jackson en Linn kwamen opzetten naar de plaatsen twee en drie. Rani bracht de zevende tijd op de klokken.

De finale heat werd Beth Potter niet meer bedreigd. Emma Jackson en Sophie Linn kwamen nog het dichtst in haar buurt. Gina Sereno knokte zich nog voorbij Beaugrand. En voor Rani leverde de slotheat weliswaar de zevende tijd op, maar met haar voorsprong uit de eerdere heats rolde er een sterke vierde plaats uit.

Samenvattend won Beth Potter, was Cassandre Beaugrand nog altijd de nummer twee en ging Sophie Linn dus Rani Skrabanja op het podium nog net vooraf.

Asia Tri Cup

De Asia Triathlon Cup in het Chinese Dexing werd gewonnen door de Zwitser Max Studer. Hij ondervond stevige Chinese tegenstand van Mingxu Li en Nanhe Wang. Snelste vrouw was Anqi Huang, die landgenote Yifan Yang en de Turks/Franse triatlete Xisca Tous op deze kwart triathlon versloeg.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.