Woest Twentse Triathlon Tour keert terug op de kalender! – WTJ 3184

DONDERDAG – Terugkijken is leuk, maar vooruit kijken nog leuker. Naar 2024 met beslist weer een boordevolle kalender. Gelukkig veel evenementen, die er weer een jaar aan vastplakken. Sommigen al voor de 40e keer. En ook veel nieuwe evenementen. Of terugkerende, want daarover gaat dit bericht:

Goed nieuws voor tri- en duatleten uit Overijssel en verre 0mtrek: de Twentse Triathlon Tour keert terug op de agenda. Een duathlon in Eibergen, een aquathlon in Enschede, een aquabike in Oldenzaal en een triathlon in Markelo. En dat allemaal in dezelfde week? Dat begint verdacht veel op de Twentse Triathlon Tour te lijken.

En dat is het dan ook. Met als nieuwe sponsor Woest Sport komt de Woest Twentse Triathlon terug op de kalender te staan. Dankzij een clubje enthousiastelingen binnen een aantal verenigingen in het Oosten van het land, keert de vermaarde TTT terug in 2024. Dit keer met Woest Sport als naamsponsor en één van de drijvende krachten.

Kalender

In één week 4 verschillende multisport evenementen in het Oosten van het land inclusief een eindklassement. Dat is in het kort de Woest Twentse Triathlon Tour.
Maandag 20 mei | Duathlon | Eibergen
Woensdag 22 mei | Aquathlon | Enschede UT
Vrijdag 24 mei | Aquabike | Oldenzaal Hulsbeek
Zondag 26 mei | Triathlon | Markelo |met jachtstart in volgorde van het (top)klassement

,,Het was een flinke puzzel om deze tour weer terug op de kalender te krijgen”, aldus Anne Ruumpol-Oltvoort van Woest Sport en bestuurslid van triathlonclub TTvW uit Markelo. ,,Mede dankzij de creativiteit van de NTB, is het gelukt om de professionele randvoorwaarden voor elkaar te krijgen.”
Er komen aparte startseries en afstanden voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar. “Verder is het concept nog niet in beton gegoten”, geeft Anne aan. “Met een nieuw organisatieteam en nieuwe locaties moeten we de details nog gaan invullen. Maar het belooft een toffe sportieve week te worden”.

Inschrijven is mogelijk vanaf het nieuwe jaar (medio januari 2024) via de website van de NTB. Meer informatie en alle updates vind je op de website van Woest Sport.

Als je na het lezen nog vragen hebt, dan kan je mailen naar triathlontour@woest-sport.nl.

Geschiedenis TTT

Waar Assen zijn TT heeft, staat Twente bekend om zijn TTT. Twente veert op met deze Twentse Triathlon Tour. Nog even het geheugen opfrissen. In 2000 waren de Duitser Marcel Lucke en Saskia Bekhuis de winnaars van de TTT. Twee jaar later gevolgd door Jan Manenschijn en Anke Tuinman.  Er was in die tijd een proloog-tijdrit in Enschede, een aquathlon in Enschede, de bekende run-bike-run van Borne en de triathlon Wierden.

 

De Twentse Triathlon Tour was een samenwerkingsverband van vier triathlonverenigingen in Twente, te weten Triathlon Club Twente en DSTV ‘Aloha’ uit Enschede, ‘Trios 88′ uit Borne en TCO’93 uit Oldenzaal. Elk van hen organiseerde op achtereenvolgende avonden in een week begin augustus een korte wedstrijd. Over alle vier de wedstrijden werd een eindklassement opgemaakt.

Vorige winnaars

In 2004 – de Tour was om de twee jaar – waren Andries Koers en Rina Zijgers het sterkst. Andere winnaars daarna waren Brigitte Landewe, Bas ten Harkel, Hanneke Bluemink, Job Eijsink, Martijn Paalman, Anouk Koelen, Jan Roelff Heerssema, Jony Heerink, Gerben Schreurs, Simone Hakenberg, Gerbert van den Biggelaar, Lynn Peters, Guido Gosselink, Devi Wolthuizen en Joyce Caro.

Oldenzaal

Wedstrijden waren er ook nog in Lonneker, Azelo en de triathlon van Oldenzaal. In 2016 werd de laatste Twentse Triathlon Tour gehouden. De race in Oldenzaal werd toen verplaatst naar Rutbeek Enschede, waarmee het feitelijk geen aaneengesloten week meer was. Daarna was het zeven jaar stil. En nu keert het evenement, waar toch gemiddeld zo’n 100 triatleten aan meededen terug. Met hier en daar nieuwe locaties, maar vertrouwd genoeg om er aan mee te doen. Een mooie ontwikkeling voor Twente.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.