Tibor Zwaan, Mariëlle Trouwborst, Lester du Perron en Willemijn Fuite winnen Combi Egmond – WTJ 3190

ZONDAG – De snelle mountainbikers van gisteren wisten zich vandaag goed te handhaven in het Combiklassement van Egmond. Tibor Zwaan was gisteren slechts vier seconden later binnen dan Tijs Dekker, dat maakte hij vandaag goed. En Mariëlle Trouwborst was zaterdag al de snelste van de combi-atleten en werd ook vandaag niet meer bedreigd.

Zo kwam de zege bij de mannen in ‘Egmondse handen’ terecht. Tibor Zwaan klokte 1.01.38 in de strandrace Egmond-Pier-Egmond en 1.15.06 uur op de Egmond halve marathon. Dat waren respectievelijk een 2e en 9e tijd. Totaal: 2.16.44 uur. Niemand deed er korter over. Zwaan ging Dennis Bakker (vorig jaar winnaar IM 70.3 West-Friesland) vooraf. Zijn totaal was 2.18.38 uur dankzij een 8e fiets- en 5e looptijd.

Guus Reurink was van alle 389 combi-atleten vandaag de snelste op strand en duin van Egmond. Hij kwam tot 1.10.56 uur en schoot daarmee omhoog in het klassement naar een twaalfde plaats.

De afstanden waren 38 km. strandracen en 21 km. over dat zelfde strand hardlopen. Met de kou viel het dit jaar aan de Noordhollandse kust wel me, wind en regen was er volop. De nummer drie Henk Verdonk – eveneens uit Egmond trouwens – noteerde de 6e fiets- en de 12e looptijd. Hij wist nog net Tim van Hemel achter zich te houden, die met 1.12 de vierde looptijd onder de combi-atleten realiseerde. Tijs Dekker viel terug naar een vijfde plaats: snelste fietser en 17e looptijd.

Laurens ten Dam tuimelt naar 35e plek

Dankzij sterk lopen kwamen tri/duatleten Geert van Kuijck (6e), Yennick Wolthuizen (7e) en Joris de Boer (8e) in de top tien terecht, die werd vervolmaakt door Lars van der Meulen en Sybren Welling. Dat Laurens ten Dam niet de loopbenen van bijvoorbeeld Tom Dumoulin heeft werd vandaag duidelijk de oud-prof tuimelde in het klassement van de vierde naar de 35e positie. Zijn halve marathon ging in 1.38.24 (de 125e tijd). Ongetwijfeld komt Lau er tijdens zijn onvolprezen Podcast (onze favoriet samen met Triathlon Inside!) Live Slow Ride Fast op terug. Ook Thijs Al viel terug naar de 22e plek.

Mariëlle Trouwborst zagen we nog nooit in en crossduathlon. Toch kan het interessant zijn om de Zoetermeerse daar ooit aan het werk te zien, want ze was dit weekend een klasse apart in de combi. In 2.29.49 uur voerde ze het veld van 50 vrouwen aan. Friezin Trudy Veenstra werkte zich op naar en tweede plaats in 2.37.58 en Suzan Nieman liet ook zien dat ze volwaardig triatlete is. Plaats drie in 2.42 uur.

Korte afstanden voor Du Perron en Fuite

Na de als vierde gefinishte Nancy Karels volgden nog meer bekende namen: Maaike Vooren, Margriet de Beus, Morena Stevens. Het drietal passeerde daarmee sterkere mountainbikesters als Eva Buurman (8e) en Lizzy Verdonk (9e). De top tien was vol met Anniek Hofman. Lizzy, Anniek en de als elfde eindigende Jolinda Lute waren tevens de eerste drie Egmonders.

Gravel

Voor het eerst was er de combinatie gravelwedstrijd zaterdag met halve marathon zondag. Die twee afstanden opgeteld leverden als winnaar Veenendaler Cas van Holland op in 2.48.46. Bij de mannen waren nummers twee en drie de broers Frank en René Konijn. Tussen de broers in eindigde Deborah Wissink als derde overall en snelste (en enige) vrouw in 2.54.48 uur.

Het podium bij de kwart afstanden bestond uit Lester du Perron, Wouter Zonneveld en Julian Broodman. Bart Cooymans viel net naast de prijzen en ook snelste fietser Sem Huitema viel terug naar een vijfde plaats. Willemijn Fuite ging ‘fluitend’ de snelste mountainbikester Sanne Groen voorbij en won de kwart-combi. De Brabantse liet Evelien Sikkema en top-master Audrey Breur achter zich met Sanne op een vierde plek.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.