Partnership Challenge Family en Cadomotus: Delen dezelfde waarden; Beste fans in Almere; London ook PTO-race – WTJ 3198

MAANDAG – Toegewijde triatleten bereiken, dat is wat zowel Challenge Family als Cadomotus willen. Met een driejarige samenwerking willen beide partijen hetzelfde: de beleving van atleten naar een hoger niveau brengen, vertellen Jort Vlam en Josep Balaña Rovira van Challenge Family. “We hebben zoveel overeenkomsten in aanpak. Het was een no-brainer, een natuurlijke stap om dit te doen.”

Een grotere partner vind je haast niet in de wereld van de triathlonsport. Met evenementen op alle mogelijke continenten biedt Challenge Family races aan voor sporters op alle niveaus: van beginnende agegrouper tot absolute wereldtoppers. Het zijn vanouds innovatieve pioniers en precies daarom is de match met Cadomotus bijna logisch te noemen, vertelt Jort Vlam, de CEO van Challenge Family. ,,We delen dezelfde waarden en hebben een vergelijkbare mindset. Directeur Diederik Hol was in het schaatsen betrokken bij de ontwikkeling van de klapschaats, ontwikkelde een speciale helm en was altijd innovatief binnen de sport. Een echte pionIer. Net als de triathlonsport, die eerst vanuit Den Haag en later vanuit Almere over heel Europa werd verspreid. Sindsdien pionieren we en doen we ons best zo innovatief mogelijk te zijn. Ik kom uit Almere en het is ‘pionieren in de polder’. Zo zit Diederik er ook in.”

Enthousiast en gepassioneerd
Challenge Family en Cadomotus zijn geen onbekenden van elkaar, vertelt Josep Balaña Rovira, verantwoordelijk voor de wereldwijde partnerschappen. ,,Ik hoorde van de jarenlange samenwerking tussen Cadomotus en Challenge Roth via onze racedirecteur Felix Walchshöfer. Hij was daar erg tevreden over. Toen het EK Lange Afstand in Almere werd gehouden hebben we elkaar persoonlijk ontmoet. We zagen de producten van Cadomotus en ervoeren hoe enthousiast en gepassioneerd Diederik is in wat hij doet. We zijn toen in gesprek gebleven en hebben vervolgens besloten een partnerschap aan te gaan.” 

Cadomotus als partner die past bij de sporters
Het verbeteren van het resultaat, van wat je te bieden hebt aan de atleet, het vergroten van kwaliteit, veiligheid en comfort gaf wat Vlam betreft de doorslag om te gaan samenwerken. ,,Die dingen hebben we gemeen. Kwaliteit is heel belangrijk voor de race-ervaring van de atleten, voor zowel professionals als amateurs. Diederik heeft dat goed begrepen, heeft met Cadomotus de stap naar triathlon gemaakt en biedt nu verschillende vernieuwende producten aan in die markt. En wij bieden hem een groter platform, want we nemen nou eenmaal een grote plaats in de sport in. Dat doen we overigens slechts met partners die passen bij onze fans”, zegt hij met grote nadruk, ,,En met de producten van Cadomotus worden sporters blij.”

Cadomotus starter-bag van topkwaliteit is voor de atleet rugzak vol ervaringen
Een van de meest in het oog springende producten zijn de starter-bags van Cadomotus die Challenge Family gaat aanbieden, legt Vlam uit. ,,Met die gepersonaliseerde rugzakken van hoge kwaliteit voeg je wat toe aan de atleet-ervaring. En dat is echt essentieel voor ons. Als je naar een evenement gaat waar je een heel jaar voor traint, alles voor opoffert om een Full Distance of een Half Distance te doen, dan is dat duidelijk belangrijk voor jou. Maar heb je dan een rugzak vol ervaring en emoties, dan is het nogal jammer als die al kapot is voor je bij je auto bent, wat soms gewoon gebeurt. Neem je die mooie racetas van Cadomotus, gevuld met mooie herinneringen mee naar huis, die je aan iedereen laat zien en bij iedere training bij je hebt, dan blijft de belevenis van die race veel langer bij je.”

Samenwerking een natuurlijke match
De onderlinge chemie, de gedeelde waarden, de gedeelde achtergrond in de sport – zowel Jort Vlam als Josep Balaña én Diederik Hol zijn triatleet – maken de samenwerking in de woorden van Vlam tot een ‘no-brainer’. ,,Met deze wereldwijde samenwerking zijn we in staat om het resultaat van dit alles tegen een redelijke prijs aan te bieden en maken we voor de atleten een betere beleving mogelijk. Dus ja, ik denk dat we veel gemeen hebben in hoe we de sport benaderen: blijven verbeteren, waarbij het altijd draait om de atleten, om kwaliteit. En daarom voelt de samenwerking als een natuurlijke match.”

++++

Naschrift:

Er was natuurlijk nog meer mooi Challenge Almere-Amsterdam nieuws want want bij de samenkomst van de race directors in Barcelona werden ook de jaarlijkse Challenge Family Awards weer verdeeld. Tot race van het jaar werd Challenge Sankt Pölten uitgeroepen. Maar Almere-Amsterdam was de winnaar van de ‘Best Fans Award’. Organisator Jefry Visser bracht de dank meteen over naar de vele toeschouwers, die jaarlijks weer alle mogelijke weersomstandigheden trotseren om in de polder de atleten bij te staan. Van de winnaar tot de laatste. In dat opzicht is de prijs zeer terecht.

Foot: Challenge Family

Bovendien is het geen onderonsje, deze Awards uitreiking, nee het zijn atleten/deelnemers die afgelopen jaar aan Challenge Races hebben meegedaan, die bepalen wie welke prijs pakt. Beste race-locatie was Peguera-Mallorca, beste nieuwe race Barcelona en beste finish line party de Challenge Roth. Ook daar valt niks op af te dingen. Evengoed is het knap dat in polls (waar dus alle wedstrijden meetellen) vorig jaar Challenge Roth als ‘best race of the year’ werd uitgeroepen, beter nog dan Hawaii en Nice, maar dat ze het in deze verkiezing toch aflegden tegen de Oostenrijkse race in Sankt Pölten. Anderzijds bejubelt Yvonne van Vlerken Skt. P. al jaren en was ook winnares Lotte Wilms vorig jaar euforisch over het evenement.

Challenge London is alvast vierde PTO-race

En dan kreeg Challenge Family zojuist nog meer goed nieuws binnen, want na Ibiza, Singapore en Las Vegas is zojuist bekend geworden dat ook London een PTO race wordt. Precies daar waar morgen met spanning uitgekeken werd naar de lancering van de PTO-races, lekt er al behoorlijk wat uit en is de vraag of we morgen nog wel zo verrast zijn over de toevoegingen. De race in de Britse hoofdstad is in het weekend van 27/28 juli. De race werd vorig jaar al door twee grootheden gewonnen: Sam Laidlow (kort daarna wereldkampioen Ironman) en Fenella Langridge. Els Visser finishte derde.

PTO en Challenge Family werkten al vaker samen (o.m. in Samorin) en nu dus wederom met de Challenge London. CEO Sam Renouf zegt dat beide concerns dezelfde idealen hebben en de sport meeneemt in verdere groei en professionalisering. Of het straks ooit tot een fusie komt tussen beiden….we wachten af. Het zou de positie van Ironman enigszins kunnen normaliseren, zij waanden zich lange tijd wel erg onaantastbaar op hun apenrots.

Foto: Challenge Family

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.