Blokje zuiderburen met Izegem, Leuven en de winst van Claudine in Lievegem – WTJ 3321

WOENSDAG – Eerst maar het mooiste nieuws uit het weekend: ‘onze Claudine Jansen’ was snelste master in de halve triathlon van Lievegem, Vlaanderen.

De wedstrijd is een sterk bezette halve triathlon, die voorgaande jaren meer Nederlanders trok en nu slechts eentje. Maar wel een winnares dus. Claudine was in 5.52 uur klaar en daarmee dertiende vrouw, maar eerste F50. Trouwens ook de F40 deed minder snel. De winst in het grote veld (287 atleten) ging naar Tom Vanderhoogstraete. Vrij overtuigend zelfs want aan zijn 3.56.48 uur kon ook Simon Decuyper (4.01) niet tippen. Brons ging naar Devlin Derudder.

Bij de vrouwen prolongeerde Lize Paridaens haar overwinning van vorig jaar, nu in 4.38.05 uur. Vijf minuten later was Isabel Geerardyn bij de finishlijn en daarna duurde het wel even vooraleer Karlien Claus (4.54) derde wist te worden. Claudine was dertiende in totaal en ging met een enorme trofee naar huis. Daartoe gaat Jim nu de schoorsteenmantel verbouwen, zodat ze er op past. We dachten even dat zanger Stromae de hoofdsponsor was, maar het is Stromar.

ZONDAG 12 MEI: HALVE TRIATHLON LIEVEGEM (BEL)
V:
13.Claudine Jansen 5.52.37 (1e F50)

Vroeger had Leuven ook een halve triathlon, maar sinds een aantal jaren is men overgestapt op de City Triathlon-formule over aanmerkelijk kortere afstanden. Pieter Heemeryck – toe aan een rondje wedstrijden in eigen land – was de sterkste. Hij gaf klop aan de winnaar van vorig jaar Dries Matthys. Broer Sander maakte het familiesucces compleet met brons. Beste Nederlander was de jonge Nederbelg Thijs Roelen op de 28e plaats. Het vrouwenpodium bestond uit Sara van de Vel, Friedel Cuypers en Lore Vanclooster. Rinke Beekman was op de 19e plek beste Nederlandse.

De derde in het rijtje Zuiderbuurwedstrijden was al op Hemelvaartsdag in Izegem. Vroeger was Izegem steevast met Mariahemelvaart (bij de Belgen een vrije dag op 15 augustus), nu vonden ze een andere heilige dag. De winst was voor Sven Vandenbroucke voor Niels Vanhove en Jasper Sabbe. Het vrouwentrio vooraan bestond uit Jonie Vanhoutte, de Sloveense Sonja Skevin en Linde Herreman.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.