Scott DeRue volgt Andrew Messick op als de nieuwe CEO van The Ironman Group – WTJ 3202

DINSDAG – Veel nieuws vandaag uit binnen- en buitenland. Bondsperikelen, Nieuwkoop en straks volgt nog de met veel tam-tam aangekondigde PTO-presentatie komt straks nog met de met veel tam-tam aangekondigde lancering van alle PTO-races. We kennen er al vier, die de PTO tevoren via haar socials liet uitlekken: Ibiza, Singapore, Las Vegas en London. Voor de hand liggend zou zijn dat ook Oceanië of Zuid-Amerika nog een race krijgt.

Als er veel PTO en Challenge-berichten zijn, dan worden ze op het hoofdkwartier van Ironman in Florida altijd een beetje onrustig. Dus kwam de aankondiging van de nieuwe Chief Executive Officer (CEO/directeur) van The Ironman Group vanochtend ook in ieders mailbox.

Messick blijft betrokken

Andrew Messick wordt opgevolgd door Scott DeRue, al blijft de eerst nog wel een tijdje als stakeholder en adviseur aan The Ironman Group verbonden. Messick was bij zijn aantreden ruim twaalf jaar geleden al wel bekend in de triathlonwereld, dat geldt niet voor de 46-jarige Scott DeRue.

Hij is afkomstig van het bedrijf Equinox een wereldwijde ‘lifestyle brand, health & wellness business’. Daar fungeerde hij als president met 107 fitness clubs in het pakket. Voorheen was hij decaan/professor op de universiteit van Michigan. DeRue is zelf ook duursporter en ervaren bergbeklimmer (in 2013 stond ie op de top van de Mount Everest), maar deed (nog) geen triathlons. Wel de Gobi March ultramarathon van 250 kilometer. De nieuwe CEO heeft er zin in: ,,Mijn leven is verrijkt nu ik deel mag uitmaken van de duursport community. De Ironman Group leiden is een voorrecht.” DeRue zet de missie om mensen te inspireren en de beste versie van zichzelf te zijn voort.

Groei en kritiek

The Ironman Group (feitelijk moet Ironman in kapitalen) is wereldwijd marktleider als het gaat om de organisatie van grootschalige sportevenementen met naast triathlon ook hardlopen, trails, wielrennen, mountainbike en digitale training platforms. Die groei is zeker een verdienste van Messick, maar de laatste jaren kwam er ook kritiek op de man. Hij zou te weinig oog hebben voor de atleet en het uit elkaar trekken van het WK Ironman (Hawaii-Nice) werd hem niet in dank afgenomen.

Een uitgebreid cv is te vinden op de Engelstalige Wikipedia:

https://en.wikipedia.org/wiki/Scott_DeRue

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.