Triatleten voor wie de Olympische Spelen binnen bereik komen – WTJ 3263

MAANDAG – Donald Hillebregt liet in Hong-Kong kostbare Olympische punten liggen, waar andere atleten juist weer zo ver stegen in de Ranking dat ze zoetjesaan hun Olympisch koffertje gereed mogen maken.

We hebben bijvoorbeeld over de man van dit voorjaar: Alberto Gonzalez Garcia. De Spanjaard was derde in de World Cup Napier en won goud in Hong-Kong. Daarmee steeg hij acht plaatsen in de ranking naar een 28e plek. Hij is daarmee de derde Spanjaard in de ranking achter Antonio Serrat Seoane (13e na zijn tweede plaats in Hong-Kong) en Roberto Sanchez Mantecon, die op een 20e plaats is blijven staan. Trouwens de vierde Spaanse triatleet staat ook best hoog: 31e, het is David Castro Fajardo, zondag elfde.

Langzaam kruipen de Australiërs ook uit hun dal, want Luke Willian steeg naar een 45e Ranking-plaats dankzij zijn vierde plek in Hong-Kong. Uit zijn land is bij de mannen enkel Matthew Hauser zeker van deelname. Ook de Deen Emil Holm deed goede zaken dankzij een 13e plaats in Hong-Kong. Holm staat nu 72e en dat kan voldoende zijn voor de Spelen.

Bij de vrouwen doet Elizabeth Bravo goede zaken. De Ecuadoraanse was er in Tokyo al bij en mag zich met haar 48e plek in de Ranking opmaken voor haar tweede Spelen. Ze werd vierde in Hong-Kong. De grootste sprong voorwaarts maakte zondag de Britse Sian Rainsley. Met haar zege in Hong-Kong steeg ze 20 plaatsen naar de 86e plek. Het heeft niet direct gevolgen, want de Britten zijn al met 3 triatleten vertegenwoordigd in Parijs.

 

Ook de Slowaakse Zuzana Michalickova deed goede zaken in Azië. Ze steeg naar de 68e plek op de ranking, daarmee heel dichtbij Olympische deelname voor dit jonge talent. En wat te denken van de Italiaanse Ilaria Zane: 6e in Napier, 5e in Hong-Kong. Bijgevolg naar de 32e plek gestegen in de ranking en daarmee maakt ook Italië kans op drie startbewijzen naast Verena Steinhauser en Bianca Seregni.

Een record komt waarschijnlijk wel in Nederlandse handen: Rachel Klamer is de enige triatlete, die zich op mag maken voor haar vierde Olympische Spelen.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.