Mark Staring en Bente Legters winnen crosstriathlon Lichtenvoorde; Eddy en Loes snelste op sprint – WTJ 3264

DONDERDAG – Nauwelijks reclame gemaakt en toch een leuk startveld, dat is de crosstriathlon Lichtenvoorde. Triathlon in Nederland nu al? In maart? Jawel, de organisatie van zwembad Meekenesch in Lichtenvoorde is sinds vorig jaar van het najaar naar het vroege voorjaar verhuisd.

Met zwemmen in het binnenbad is dat ook geen probleem. Zoals bij onze zuiderburen ook al een paar weken triathlons lopen, zo kan het in het oosten van het land dus ook. Misschien een idee voor meerdere binnenbaden om niet alleen een zwemloop maar ook een crosstriathlon in vroege lente of late herfst te houden.

Achtste editie

Het was al weer de achtste editie van dit evenement, dat niet op alle kalenders voorkomt. Ook al omdat het geen NTB-race is. Evengoed is de crosstriathlon bij veel Oost-Nederlanders best populair. De landelijke primeur van eerste Nederlandse triathlon ging dus weer naar Lichtenvoorde. Zwemmen in het binnenbad en met een telraampje voor het aantal baantjes, ATB/gravelbike buiten en crosslopen als toetje.

 

En het ging toch al echt over de kwart afstand: 1/40/10 en dat is voor deze tijd van het jaar best pittig. Verder hadden ze het in de Achterhoek weer goed voor elkaar. Ze kunnen er meer dan alleen de Zwarte Cross houden.

Mark Staring ging op herhaling. Hij is bij de mannen de eerste die twee keer gewonnen heeft. De veldrijder/triatleet ging iets minder snel dan vorig jaar. Ton 2.26.04, nu 2.29.39 uur. De Eibergenaar klopte Mik Hutten. Pim te Pas uit Lichtenvoorde moest ten opzichte van vorig jaar 1 plaatsje prijsgeven: derde. Thom Hendriks, Bram Ribbers en Bas Bosmans bleven ook mooi in de top zes.

Bente Legters wint

De winnares bij de vrouwen kennen ze beter in de hippische wereld. Bente Legters was verdienstelijk amazone, maar zwemmen, fietsen en lopen gaat haar ook goed af. In 3.03.17 uur was Bente klaar. Heel veel tegenstand had ze niet: Hanna Kulisanova was de nummer twee van de twee gestarte triatletes. Sneller dan Mark Staring was nog het snelste trio: tam Buisinkkamp. De korte afstand werd wederom gewonnen door Eddy Lamers, die ook al eens de kwart afstand won. Snelste vrouw was op de 1/8e Loes Goedeseune en het beste trio heette ‘Toch Maar Proberen’.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.