Favorieten Wouter Dijkshoorn en Romy Spoelder pakken nationale titels crosstriathlon Ameland – WTJ 3053

ZATERDAG – De favorieten voor de hernieuwde Nederlandse titels crosstriathlon maakten hun favorietenrol waar. Wouter Dijkshoorn en Romy Spoelder zijn vanmiddag Nederlands kampioen crosstriathlon geworden. Romy moest wel nog de Vlaamse Christine Verdonck voor laten gaan op de XTerra-race.

Op een minuut van Wouter finishte Joep Staps als tweede. Het brons ging naar de pas 21-jarige Timo Feenstra. Tussen Joep en Timo in, kwamen de Belgen Geert Lauryssen en Tim van Daele over de finish. Op een zesde plaats kwam expert Ferdinand Oldeman binnen. De man uit Voorburg, bezig aan een sterk seizoen, was er meteen de masters-kampioen mee. Zevende volgde de Fransman Adrien Dransart en vervolgens was het Lucas Goene, die ’s ochtends nog als eerste uit de Waddenzee kwam maar uiteindelijk op een 8e plek eindigde. Een volgende Belg Geoffrey Vandenbrouck en de tweede Nederlandse master Joost Christiaans maakten de top tien compleet.

Bij de vrouwen volgde vijf minuten achter Romy Spoelder de Friese atlete Trudy Veenstra. Brons ging naar Bonnie van Wilgenburg woonachtig in Amsterdam maar lange tijd ook in GB actief sportend.

Op de Ironman Emilia-Romagna gaat Tristan Olij het niet redden. Hij loopt momenteel op een vijfde plaats. De Belg Stenn Goetstouwers stevent op de winst af.

De DTS Bosbaan triathlon is gewonnen door Jesper Keijzer en Rowan Hayes, allebei uit Amsterdam.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.