Teamcompetitie van start in Arnhem: VZC en TV Dordrecht bij mannen; Hellas en EDOSports bij vrouwen – WTJ 3285

ZONDAG – Terwijl we jubelen om de internationale successen van Youri Keulen en Els Visser staan in Nederland de toekomstige Youri’s en Elsen al weer op. Bijvoorbeeld in de Teamtriathlon van Arnhem, tevens de aftrap van de Teamcompetities 2024. Althans voor 1e en 3e divisionisten.

Zoals bekend zijn de divisies wat compacter gemaakt. De 4e divisie is verdwenen. Daarmee is de animo om deel te nemen overigens niet kleiner geworden, want op deze best zonnige aprilzondag stonden de teams al weer te popelen om aan de bak te mogen. Goed ook van TV Arnhem om na een jaartje afwezigheid de draad toch weer op te pakken met deze seizoenopener op zwembad Klarenbeek en het fraaie parcours daaromheen.

Jorik kan het nog

In de 1e Divisie Noord zetten de mannen van VZC 2 Veenendaal de snelste tijd neer: 52.11 op deze sprint-afstand. De formatie (hoe gaat ie met de formatie?!!) bestond uit de broers Victor en Lucas Goene, Jorik van Egdom (hij kan ’t nog steeds) en Julian Broodman. Een topteam dus en dat voor 1e Divisie. Het is overigens toegestaan om in ‘lagere teams’ ook je sterkste opstelling weg te zetten. Aangezien er geen Eredivisie-race was vandaag, kon VZC dus zijn sterkste troeven uitspelen. Dat deed ook Rogelli/TriMates 2. Zij werden tweede met Simon den Braber, Koen de Leeuw, Timo Feenstra en teamcaptain Marijn de Jonge. Achterstand 44 seconden. Brons ging naar TriTeam Groningen met Hugo Jan Bosscher, Jasper van der Velde, Robin Hanebecke en Sander Hoogeveen. Hellas 2 was daarmee nipt geklopt.

TV Dordrecht met Challenge-winnaar voorop

De 1e Divisie Zuid leverde een overwinning op voor TV Dordrecht 2. In dat kwartet kwamen uit Challenge Malaysia-winnaar Bryan van Rutten, Jeroen Velders, Rene Verheij en Lennard Boge. Zij klopten TC Maastricht 2 met Giel Meessen, Filippe Colucci, Berry Moenen en Jean-Paul Broers. De derde plaats bij de zuidelijke teams was voor ZVL 1886-Leiden (misschien niet heel zuidelijk, maar goed). Hun team bestond uit Tim Manders, Erik Baalbergen, Christiaan Zandbergen en Tim Christen. Vierde en vijfde waren TTB2 Bodegraven en TOGA, het cluppie uit mijn dorp. De eindtijden lagen heel wat lager dan bij de noordelijke mannen. 55.47 minuten was de winnende tijd.

In de vrouwen 1e Divisie was het Hellas 2 dat aan het langste eind trok. De Utrechtse formatie, veelvuldig winnaar van TC-races bestond vandaag uit Michelle Simons, Amber van Elk, Esther Vinke en Lenja Witlox. Vijftig seconden later volgde VZC2 met Esther Hoezen, Angelique Wammes, Djanne van der Schaaf en Rosanne Diepeveen. Brons ging naar Aquapoldro met Rina Zijgers, Imola Pialla, Hilly Panjer en Kirsten Opmeer. Winnende tijd 1.02.37 uur.

Ook bij de vrouwen gingen de noorderlingen ietsje sneller dan de zuiderlingen. Team EDOSports 2 uit Maastricht won met Inge Heus, Sophie van der Most, Jeannette Smelt-Bergman en Margot Reinders. Thuisploeg TV Arnhem eindigde tweede met Karin Neutel (eerst nog meegedaan aan de ouder-kindrace), Angelique van der Linden, Lydwien Wilbers en Moniek Vervoort-Munneke. En derde was het team van de buren: NSTV Trion uit Nijmegen. Hun opstelling vandaag: Anne Roos van Trigt, Kirsten Peters, Lotte Hagedoorn en Aafke Kok.

Komen we bij de 3e Divisie Noord terecht. Het winnende team was De Dolfijn 4. De Amsterdammers stuurden Hans Huisman, Sven Heber, Davide Kron en Martin Verheesen. Zij waren na 58.03 binnen. Trivana uit Weesp eindigde tweede en Hellas 5 uit Utrecht derde.

De 3e Divise Zuid tenslotte (als het om Teamcompetitie gaat althans). De winst daar naar de Westland Triathlon Vereniging 2 bestaande uit Ron Willemsen, Pim van der Marel, Jorn Persoon en Pieter de Man. Zij klopten RDG 2 uit Rosmalen en RTC 2 uit Den Haag.

‘Recreanten’

De categorie ‘recreatieve teams’ moeten we bij de Teamtriathlon Arnhem altijd met een korreltje zout nemen. De winnaars waren de Hellas topvrouwen en dat waren niet de eerste de besten: Jony Heerink, Marit van den Berg (terug van lange Afrika-trainings/wedstrijdstage), Babette Rosman en Myra Smulders wonnen in 58.08 minuten. Opmerkelijk want ze klopten ook alle mannenteams. Tweede was RZC Renkum met Tjarco Koppenaal, Martijn Phylipsen, Mike van Beek en Pim Rutgers. Derde de Dordtse Eendacht Combinatie met Bjorn van Vliet, Albert de Vries, Redmer Bultema en Andre de Geus.

Juniorenzeges Jippe en Merel

De jeugd- en junioren hadden een individuele triathlon af te leggen. De overwinning ging naar Jippe van Drogenbroek, tweevoudig Nederlands kampioen duathlon. Lars van Zessen uit Heerenveen was tweede en Almeerder Bjorn Engel derde. Lars kwam na 8.55 minuten als eerste uit het Klarenbeek-bad. Jippe was daar nog dertiende op 1.38 minuut. De Hilversummer wist tijdens het fietsen niet veel van zijn achterstand op Lars goed te maken, wel keerde hij als tweede terug van dat onderdeel. Zijn 15.47 minuten over de 5 kilometer was echter ‘by far’ de snelste looptijd.

Bij de juniores was Merel Veltman terug van de best geslaagde World Cup-race in Lievin. Ze won nu Arnhem en liet Yke Spelde royaal achter zich. Zeven minuten was het verschil tussen de Almeerse en de Groningse. Brons ging naar Loesha Loos uit Maasmechelen. Bij de jeugd won Sven de Haas uit Grootebroek en Joli Gunnink uit Drachten.

Nina Tjallingii: zo ouders, zo dochter

De ouder-kind duo race leverde een overwinning op voor Jeroen van Kralingen met dochter Inte. De race Arnhemse Uitdaging was voor het team Youri Bongers en Jochem Dreise. Bij de mini’s won Nina Tjallingii, dochter van oud-profrenner Maarten. Haar moeder was ook wielrenster trouwens: Petra Hofs. Nina was liefst zeven minuten sneller dan de eerste jongen Silvijn van Swieten.

Het was zonnig, maar wel een stuk frisser dan gisteren in Arnhem. Evengoed weer veel blije gezichten dat iedereen er na de lange winterslaap weer tegenaan kan in de wedstrijden. En complimenten aan de altijd strakke organisatie.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.