Rachel Klamer tweede op World Cup Huatulco, Barbara 18e, Robin 23e; Deense Pedersen wint – WTJ 3334

ZONDAG – Rachel Klamer groeit naar haar Olympische vorm toe. Zoveel is duidelijk na twee wedstrijden in het Mexicaanse Huatulco. Vrijdag zorgde ze er persoonlijk voor dat Nederland zich alsnog kwalificeerde voor de Mixed Team Relay op de Spelen in Parijs, vandaag werd ze op hetzelfde parcours tweede op de World Cup.

Rachel moest alleen de Deense Alberte Kjaer Pedersen voor laten gaan. Dat gebeurde na een scherpe eindsprint. Zwemmend en fietsend waren de vrouwen er nog niet uit wie deze World Cup op haar naam mocht schrijven. Met twintig tegelijk stapten ze van de fiets om in 5 kilometer lopen uit te maken wie de titel pakte.

Blije Rachel en blije Solveig achter de winnares

Dat was dus Kjaer Pedersen voor Klamer en de Noorse Solveig Lovseth. De laatste verkeerde net als Rachel nog in de euforie van plaatsing voor de Spelen. De Noren wonnen immers vrijdag de kwalificatierace met Lovseth als slotloopster.

Als negende en tiende kwamen Rachel Klamer en Barbara de Koning uit het dampende (30 graden) zwemwater. De buitentemperatuur was nog heter: bijna 34 graden. Het veld werd na het zwemmen aangevoerd door de Hongaarse Horvath, maar al snel formeerde zich een flinke kopgroep van 20 met daarin de drie Nederlandse Klamer, De Koning en ook Robin Dreyling.

Screenshot

Het lopen bracht de beslissing. Achter de podiumplaatsen – die allen dezelfde eindtijd kregen – volgde de Colombiaanse Maria Carolina Velasquez Soto. Gina Sereno was de eerste Amerikaanse en Julia Hauser uit Oostenrijk finishte als zesde. Voor de twee andere Nederlandse triatletes moest iets langer gewacht: Barbara de Koning finishte op een 18e plaats, Robin Dreyling op een 23e. Barbara lijkt voorlopig de eerste reserve in het Mixed Team Relay, tenzij Maya Kingma enkel voor de individuele race in Parijs kiest. Dan staat ze vrijwel zeker in de basis.

De mannen straks

Kijken hoe de mannen het er straks vanaf brengen. Gaat Mitch Kolkman de top 140 bereiken en is hij met Richard Murray de zekere man voor de Spelen of doen Donald Hillebregt en Gjalt Panjer vandaag zoveel beter dat coach Marcel Wouda niet om hen heen kan?

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.