Cindy Brussé vierde in agegroup IM 70.3 Victoria; Mediterranean Epic; The Gauntlet; Reactie Maya

MAANDAG – Met Trikipedia kijken we ook altijd naar de wedstrijden, die niet per se toppers aantrekken of het grote sportnieuws bepalen. Als het stof van het weekend is neergedaald, komen zulke races meestal op maandag of dinsdag bij ons aan bod. In het streven completer dan compleet te zijn.

Ironman 70.3 Victoria

Eerst hebben we nog de Ironman 70.3 in het Canadese Victoria in petto. Daar was de Nederlandse triatlete Cindy Brussé heen gereisd. De Aaltense legde de afstanden af in 5.39.01 uur. Na het zwemmen lag Cindy nog aan de leiding in de F50-klasse. Klaar na 30.52 minuten (niemand had hier snelle zwemtijden overigens). Bij het fietsen nam de Amerikaanse Ingrid Spies de leiding over. In T2 lag Cindy derde op 9,5 minuut van Spies. Intussen was ook Rebecca Adamson de atlete uit de Achterhoek voorbij. En op de valreep ging het brons naar Marcella Rietz, waardoor Cindy dus net naast het podium stond. In totaal werd ze 39e bij de vrouwen.

De winst ging naar de Canadese Maia Watson in 4.54.53 uur. Keltie John eveneens uit Canada eindigde tweede in 4.57 en brons was voor de Amerikaanse Karrie Stewart. De Brit Luke Tasker was de snelste man in 4.14.24 uur. De Amerikaan Ryan Lewis en de Canadees Scott Coombs werden twee resp. zeven minuten later tweede en derde. De in Paramaribo woonachtige Wilfred Visser deed voor Nederland mee. In totaal 1378 atleten aan de start.

ZONDAG 26 MEI: IRONMAN 70.3 VICTORIA (CAN)
M:
92.Wilfred Visser 5.12.28 (14e M40)
V:
37.Cindy Brussé 5.39.01 (4e F50)

Mediterranean Epic is nieuw

In Spanje is twee jaar geleden een nieuwe wedstrijd geboren, de Mediterranean Epic. Na twee jaar een halve triathlon (met vorig jaar Javier Gomez nog als winnaar) was er zondag voor het eerste een hele triathlon. Geen grote namen nog, hoewel de winnares Judith Corachan Vaquera best een aardig palmares heeft. Ze was bij de finishlijn in 9.23.18 uur en daarmee 25 minuten sneller dan haar landgenote Steffie Lebenezic (9.48.28). Twee vrouwen onder de tien uur, nummer drie finishte in 10.06 uur. Haar naam: Cristina de la Torre Paredes.

Het podium bij de mannen was ook geheel Spaans: Francisco de la Paz Fernandez in 8.17.23, Kristian Quintans Dominguez in 8.22.41 en Juan Ignacio Villarruel Curra in 8.25.10 uur. De wedstrijd telt mee voor de PTO-punten, dus als dat zo blijft zullen in de toekomst meer internationale atleten naar Oropesa del Mar afreizen. Bovendien bestaat de aanvankelijk zo prestigieuze Tradeinn International Triathlon niet langer, dus dit Spaanse alternatief kan wel eens gaan scoren.

The Gauntlet met Nederlandse deelname

In Ierland was een halve triathlon uit The Gauntlet series. Dat zijn triathlons rondom kastelen en landgoederen. Aan het fraaie decor ligt het dus niet. Deze race was rond Castle Lough Cutra. De overwinning ging naar de Ieren Ronan Potterton in 4.45.12 uur en Rose Lynch in 5.37.23 uur. Onder de 95 deelnemers ook 1 Nederlander.

ZONDAG 26 MEI: THE GAUNTLET CASTLE LOUGH CUTRA (IRL)
M:
32.Paul van der Westhuizen 5.54.47

Reactie Maya op haar prestatie in Cagliari

Tenslotte in dit blokje nog de reactie van Maya Kingma op haar 24e plaats in de WTCS Cagliari.

Some progression, at least! 😊
First out of the water, even with a tiny lead. 🤏🏼
First on the bike, okay ride, unfortunately not a really distinctive bike course, but we tried (thanks 😉).
And an improved run (absolute and relative time) compared to Yokohama. But there’s definitely still a lot to win. Which is realistic after a very hard year and surgery, but you always hope for more, maybe even miracles. It’s good to have another couple of weeks for training. I’m looking forward to it! 🔥
Thanks to all in my team for getting me here and a bit better than in Yokohama, & the athletes that made it fun during and around the race! 🤗

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.