Kindertriathlon Leidsche Rijn: het leukste, fijnste, sfeervolste evenement in heel het land

WOENSDAG – Het blokje Nederlandse wedstrijden van afgelopen weekend kunnen we gerust een ‘blok’ noemen. Want wat was het druk overal in den lande met triathlons. We laten ze hier nog eens de revue passeren in zoverre we ze nog niet hadden aangehaald.

De leukste, de belangrijkste, de sfeervolste, de fijnste, de meest toekomstgerichte was (sorry voor alle andere organisatoren) toch echt de Kindertriathlon Leidsche Rijn. Els Visser zal dat meteen beamen. Niet voor niets is Els ambassadrice van dit evenement nabij Utrecht. De topatlete mag dan wereldwijd een druk wedstrijdprogramma hebben, voor de tweede keer zag Els kans om bij de Kindertriathlon aanwezig te zijn.

Het was al weer de vijfde editie van dit unieke evenement waar ruim 130 kinderen tussen 8-13 jaar aan meededen. Vooral uit de Leonard Bernsteinkade/Terwijde, hetgeen ook maakt dat de hele wijk betrokken is bij het spektakel. Een rondje in het water langs vier joekels van boeien. Rennend naar de voetbalkooi waar de fietsen staan, rondjes wijk en tenslotte rennen langs de kade.

Els loste het startschot, maar bleef lekker tot de laatste binnen was. En ze had als verrassing bidons bij zich waar ieder triatleetje zijn of haar eigen naam op aantrof. Waarom uniek? Welnu hier is de kindertriathlon het hoofdprogramma, volwassenen mogen enkel toekijken en luidkeels aanmoedigen. Er zijn meer jeugdtriathlons in het land (volgende week vrijdag in Oud Gastel bijvoorbeeld), maar daar is het onderdeel van een groter programma met allerlei series. Bovendien laagdrempelig en middenin een woonwijk met 60 vrijwilligers uit de wijk zelf. Gelukkig snapt de gemeente Utrecht het belang van zoveel sportieve saamhorigheid en wordt subsidie verleend. En gelukkig was ook RTV Utrecht aanwezig voor een fraaie reportage.

Totaal onbelangrijk is de uitslag, al wordt die wel opgemaakt. We nemen de winnaars (wie weet zijn het wel de Olympisch kampioenen van de Olympische Spelen in 2036!) even mee, maar het waren natuurlijk allemaal winnaars. 12/13 jarigen: Robin de Vos en Brimm Kooij en bij trio’s Bram, Timo en Axel. Bij de 10/11 jarigen: Yorick Scheller en Lisa Rimmelzwaan. De OVG-winnaar was Daan de Geus. Dan de 8/9 jarigen Leo Plews en Eden van der Linden en OVG voor Noam Heijne.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.