Raoni Schrijvers schrijft triathlon Rosmalen op zijn naam; drie ‘Rossies’ op sprintafstand

ZONDAG – De kwart triathlon van Rosmalen is deze zondag gewonnen door Raoni Schrijvers. De triatleet uit Valkenswaard was drie maatjes te groot voor de concurrentie. Twee masters streden om de plaatsen twee en drie: Damon Visser won dat duel van Rob Woestenenk, maar zij hadden allebei wel acht minuten achterstand op de overtuigende winnaar. In de laatste serie schoof Daan van der Lans uit Rosmalen er nog tussen, ook hij onder de twee uur. Daarmee tweede achter Raoni.

De spanning leek snel van de baan in deze tweede wedstrijd in Oost-Brabant, na gisteren al De Maasdijk in Oss. Achter het drietal kwamen – toen alle tijden van de drie series kwart samengevoegd waren – kort na elkaar Chris Webb, Dennis van de Ketterij en Rob van den Elzen over de meet. Kortstondig NTB-voorzitter Alexander Vandervelde finishte als achtste. Hij hield M50-collega Ron van der Pol achter zich. Ron was een topper in de jaren 90, maar is weer helemaal terug.

Raoni is aan een sterk seizoen bezig. In de beginjaren maakte hij deel uit van het Kika-Extreme team. Inmiddels scoort hij steeds beter in Nederlandse en Belgische wedstrijden. Zo was hij vorige week nog derde op de 1/3e triathlon van Weert. Als voormalig zwemmer kwam hij uiteraard als snelste uit het water, maar hij was later in de race ook nog in staat om de tien kilometer lopen in 38.37 minuten af te leggen.

Maartje van Keulen wint

Snelste vrouw was Maartje van Keulen uit ’s Hertogenbosch. Ze moest daarvoor wel tot het uiterste gaan om Evi Joosten van zich af te schudden en houden. Het verschil was slechts 4 tellen: 2.24.57 om 2.25.01 uur. Iets later volgde topmaster Roos Tji die er bijna 2.29 over deed. De Hellas-atlete grossiert dit jaar in derde plaatsen overall. Linda Moser en Ankie Romme waren de nummers vier en vijf. Snelste trio was De Vikingen.

Sprint

Op de sprint afstand bestond de top drie uit Ramon van Rixtel uit Rosmalen, Johnny van Heel uit Rossum en Ruud Vugts uit Rosmalen. Al snel door speaker Ruud tot ‘de drie Rossies’ gebombardeerd. Bij de vrouwen won Paulien van de Veerdonk na de halve van Terheijden nu ook de sprint in haar eigen Rosmalen. Barbara Wagenaar-Soedjak uit Vught was de nummer twee en Krista van Soldt uit Zaltbommel de derde finisher.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.